Sjöbo vårdcentral

Var dags för det vanliga kontrollbesöket till vårdcentralen i Sjöbo. En lördag klockan 9. Ok lite tidigt men då personalen ställer upp frivilligt att arbeta lördagar för att beta av köerna så känns det inte så farligt. Tydligen håller de för övrigt på i regionen att drastiskt minska köerna på andra ställen också. Blev uppringd av Ystad Lasarett som ville ha in mig för kontroll av trycket i ögonen. Men de hade som tur var läst lite fel när jag var inne senast. Så det kunde vänta ett halvår till.

Men för att återgå till vårdcentralen i Sjöbo. Uppfräschning av väntrummet med en stor tv var en trevlig överraskning som gör den korta väntetiden än behagligare.
Trevligt mottagande av sköterskan som beklagade lite att de inte hade lyckats pyssla in Inga Lill och mig på rutinundersökningen direkt efter varandra utan att de var en glapp på en timme där.
Som vanligt ett bra bemötande från vår husläkare, som visar engagemang och som tar sig de där extra minuterna att läsa in alla data om en patient före han går in i rummet och börjar undersökningen.

Den här gången var värdena bättre även om del behöver förbättras. Fast förbättringarna ligger i nivån, mer motion och kanske lite mindre rökning. Har precis för mig att han använde ordet kanske lite mindre, eller så ville jag att det skulle låta så.
Men, och det är det viktiga, utan de där uppfordrande pekpinnarna utan lugnt och resonerande.
Just på det där sättet någon gör som verkligen bryr sig om sina patienter.

Hur vårdcentralen i Sjöbo står sig mot andra vårdcentraler i landet vet jag inte riktigt men bekanta bosatta i andra kommuner har listad sig där trots att det innebär en resväg på åtskilliga mil extra.

Så tack Sjöbo Vårdcentral inklusive all personal för att man känner sig som en människa ni verkligen bryr er om och respekterar.

Inga Lill och Urban

Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sjöbo vårdcentral

  1. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Vollsjö veckan som var

Kommentarer är stängda.