Pundarna ser ljusa tider framför sig

När det nu ser ut som Kalifornien kommer att legalisera narkotikaanvändning så jublar pundarna och haschtomtarna här hemma.
Visserligen är nog huvudskälet till förslaget om legalisering av mer ekonomisk karaktär än av omtanke över tomtarna.
Skatteintäkterna beräknas bli stora vilket ofta brukar vara ett starkt argument för dem som inte kan sköta sin ekonomi.

Nu lär vi knappast riskera samma utveckling i Sverige. Dels så är våra finanser bättre skötta, men också det att drogliberalerna och pundarna i det här landet tillhör i de flesta fall inte de vassaste knivarna i lådan. En rätt så liten grupp utan större inflytande. Som med stor sannolikhet hankar sig fram på bidrag och småbrottslighet.
Och de som då och då åker dit för innehav som uppmärksammas i media tillhör inte heller de någon grupp som har presterat speciellt mycket för sin omgivning.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Pundarna ser ljusa tider framför sig

 1. Joel skriver:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article398505.ab

  Det finns många ute i arbetslivet som är ”pundare” som du aldrig skulle tro brukar droger. Som inte vågar komma ur skåpet. Hyckleri att ha alkohol och tobak lagligt medan ex cannabis är olagligt.

 2. klaangen skriver:

  Du verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan..
  Är själv ”pundare” med fast anställning och känner många andra ”pundare” med fasta anställningar eller Universitetsstudier.. Inte många jag känner sitter hemma med bidrag eller föräldrar som ger dem pengar för sitt missbruk…

  Se omkring dig innan du börjar kritisera dem du inte känner..

 3. urban skriver:

  @Joel. Två fel ger inte ett rätt.
  @klangen. Det har jag svårt att tänka mig. Men å andra sidan kan man påstå vad som helst när man skriver anonymt som du gör. Nu brukar ju pundare inte finansiera sitt missbruk med pengar från föräldrarna utan med lite egen langning och småstölder.
  Men jag förstår att det skulle kännas bättre för dig om du kunde få ditt missbruk att bli legalt.

 4. Nej tack skriver:

  Är leg. psykolog, kom in på programmet med 19,93, pluggade hårt i fem år för att få min legitimation, bidrar säkert mer till samhället än vad du gör, har rökt ett par gånger i veckan i runt sju år… Din inskränkthet gör mig irriterad, men som tur är håller du och dina gelikar på att förlora slaget…

 5. urban skriver:

  @Nej tack. Psykolog ok, då kan man fundera på om du valde det yrket för att du vill hjälpa andra eller som ett sätt att komma underfund med dina egna problem. Problem som gör att du tänder på. Men det lär väl utrönas i framtiden när du går på din egen terapi hos kollegor.

  Sedan behöver du ta rätt på lite mer fakta om vad en klar och stabil majoritet anser om er haschtomtar. Och inte har ni mycket stöd där och får inte mer över tid heller.
  Så kliv ut ur dimmorna och möt verkligheten. Eller är den för jobbig för dig att uppleva?

  I så fall kan jag föreslå denna sida http://www.stödgrupper.se. Du kanske kan hitta hjälp där.

 6. Marc skriver:

  Marc, kom gärna med en ny kommentar när dimmorna lagt sig för dig.

 7. 619 skriver:

  Tror inte amfetaminanvändarna bryr sig nämnvärt om cannabis legala status alltså. Så de ser nog inga ljusa tider framför sig, även om det är en grupp som på ett utmärkt sätt visar varför den moderna narkotikapolitiken misslyckats så fatalt.

 8. urban skriver:

  @619. Jag undrade just när någon skulle komma på att ordvalet pundare inte är applicerbart på de som röker.
  Och att narkotikapolitiken är under all kritik håller jag med dig. Indragna vårdplatser och annat stöd som redan från början varit dåligt blir inte bättre.

 9. Fredrik Von Bahr skriver:

  När du kan uttrycka dig på ett förståndigt och hyfsat sätt kan du försöka kommentera igen./Urban

 10. Oskar skriver:

  men dåså, då är det löst. Staten har sagt att alkohol är ok, övriga droger är knark och hemskt (utom när läkemedelsindustrin säljer det, då är det fin).

  Man brukar ju kunna följa pengarna i såna här lägen, för att se vem som tjänar på ett förbud i slutändan. När det gäller förbudet mot cannabis så är det (utan inbördes rangordning) 1. läkemedelsindustrin, 2. alkoholindustrin, 3. organiserad brottslighet som tjänar mest på detta. Vet inte vilken grupp du stöder mest urban, eller om det är alla 3.

 11. urban skriver:

  @Oskar. Med ditt enastående resonemang borde vi snarare legalisera kokain istället. Vinsterna är större där. Dessutom kan vi spara in på frakten genom att låta försvaret transportera hem det från Afghanistan i samband med soldaternas permissionsledighet.

 12. Oskar skriver:

  Urban, vanlig taktik i dessa sammanhang, att inte alls svara på frågan.

  En intressant sak är hur du kan ha så starka åsikter om något du har så otroligt liten kunskap om.

Kommentarer är stängda.