Prinsessan Estelle

Att döpa en prinsessa till Estelle är enligt superrojalisten Herman Lindqvist totalt olämpligt och kommer dessutom att utsläta monarkin enligt hans synsätt.
Och de andra namnen förutom Estelle, Silvia, Ewa och Mary ger han inte så mycket för heller.
För det passar minsann inte att heta Prinsessan Estelle. Och han ser, som det verkar, med fasa fram mot den dagen hon kommer heta drottning Estelle.
Men vem vet när den dagen kommer så kanske Estelle är en nattklubbsdrottning och då passar ju namnet bra.

120225
Nästan en pudel om Estelle
Efter den massiva kritiken Herman Lindqvist fick för sitt uttalande att ett namn som prinsessan Estelle inte passade för en prinsessa och eventuellt senare drottning så kommer i dag en liten avbön.
Inte så att han ångrar sig om namnvalet för det vidhåller han fortfarande att det är olämpligt, utan att han beklagar om någon tog illa vid sig.
Han bedyrar vidare att han verkligen är en rojalist och tror på monarkin.

120304
Prinsessan Estelle, ättling till Gustav Vasa
Man kan nästan tro att Herman Lindqvist försöker släta över fadäsen med att ha kritiserat valet av namnet med sin krönika nu.
Där visar han, om än, på slingriga vägar att prinsessan minsann är släkt med självaste Gustav Vasa och inte nog med det utan t.o.m. med Erik Segersäll som levde på 900-talet.

Känns på något sätt som han gör allt vad han kan för att hylla Estelle och minsann visa för omvärlden att hon som person verkligen har blått blod. Och det som en kompensation för hans kritik. När man tittar på hur han redogör för släktskapet kan man lugnt säga att runnare band får man leta efter. Och att kalla henne för ättlig till Gustav Vasa är verkligen att vara ute och segla i det blå.
Men rojalist som han är så försöker han naturligtvis så gott han kan.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Prinsessan Estelle

 1. astrid jonsson skriver:

  Estelle är ett vackert namn men passar kanske bättre på en hund eller häst. Jag hade hoppats på Astrid för att hedra drottning Astrid av Belgien, som ju var svensk prinsessa och mycket omtyckt.
  Astrid är ett nordiskt namn och betyder ”Gudarnas älskling”. Det hade varit passande på en blivande drottning!

 2. urban skriver:

  Kan nog hålla med lite där. Om vi nu skall ha ett kungahus så får de faktiskt bete sig som ett också. Och Estelle är inte riktigt passande då.

 3. Eva skriver:

  Jag tycker Estelle är ett jättebra namn för oss republikaner. Ju mer kungahuset uppträder som WT desto snabbare närmar sig deras undergång. Om de inte vill vara annat än vanliga, så kan det snabbt tillgodoses.

 4. helen skriver:

  jag förstår tanken med inlägget och ovanan att en person av kungahuset ska heta så – kanske skulle ha valt den svenska varianten – Stella.
  Måste bara vara lite petig och påpeka att man inte döper barn TILL ett namn. man döper barnet till samhörighet med kristendomen och samtidigt passar man på att offentliggöra barnets namn.

 5. urban skriver:

  @helen. Ja det var petigt men korrekt. Kan dock noterat att det inte är bara jag som använder det uttrycket. Vilket förvisso inte är ett försvar utan mer en förmildrande omständighet.

 6. AS skriver:

  Ursäkta en dum fråga, men jag har flera gånger idag sett uttrycket ”WT”. Vad betyder det?

  Tycker f ö att namnen är en katastrof.

 7. urban skriver:

  @AS WT står för det här http://sv.wikipedia.org/wiki/White_trash . Har även en vidare betydelse som då är kopplad till hur barn namnges. Vilket antagligen är det som de som använder WT syftar på i huvudsak. Då det andra inte riktigt stämmer.

 8. Veronica skriver:

  Ja, Astrid Jonsson. Jag håller med … Estelle är väckert, men hoppades också lite att det skulle bli ”Astrid” (som Belgiens drottning Astrid).

  Hälsningar från Belgien
  Lycka till Sverige

 9. Tindra Amber Silverstråle skriver:

  Kanske är det symptomatiskt att det otrevliga mest amerikanska uttrycket White Trash, används. Att man måste skriva White betyder väl i motsats till andra färger av Trash? Rasistiskt uttryck som nog inte bör användas. Tyvärr kan man tycka att en viss koppling till namnvalet, som sagt får vissa att tänka på så tråkiga uttryck.

 10. urban skriver:

  Har sett en del andra uttryck för ringaktning av namnvalet också.
  Tittar man på Herman Lindqvist syn på namnet Estelle så anser han att det är passande för en nattklubbsdrottning. Vilket inte är lika nedsättande som WT men ligger lite åt samma håll trots allt.

Kommentarer är stängda.