Politisk korrekthet

Politisk korrekthet, PK, brukar definieras att sträva efter att ha förståelse för andra oavsett deras kön, läggning, etnicitet, etc.
Politisk korrekthet används också som ett nedsättande ord av en del för att beskriva den som följer trender i samhället när det gäller de värderingar man skall ha.

Reflekterade lite på begreppet politisk korrekthet när jag läser ett inlägg av Nikke, som blivit utsatt för en förtalskampanj där just PK är skällsordet. Hur och var det har skett tänker jag inte länka till utan det framgår i Nikkes inlägg.
För egen del har jag lite svårt att förstå upprördheten över dem som kallar sig politisk korrekta.
De är som jag ser det harmlösa och mycket förutsägbara. Man vet vad de kommer att tycka i varje mer kontroversiell fråga som dyker upp.

För egen del får jag nog definiera mig som inte fullt så politiskt korrekt.

Jag tycker illa om Sverigedemokraterna vilket alla PK skall göra. Å andra sidan tycker jag illa om Miljöpartiet också. Det är däremot inte PK att tycka. Snarare tvärtom då över 40 % av journalisterna gullar med partiet, eller i alla fall har sympatier hos dem.

Turkiet anser jag inte skall anslutas till EU, även det en rätt så icke PK-åsikt. Fast nu tycker jag även att alla socialbidragsländerna i EU inte skulle ha kommit med heller. Och de som är med men inte klarar sig utan bidrag skall kastas ut.

De som döms till livstidsstraff för mord skall också sitta inne i hela sitt liv utan permissioner.
Har man svårt att acceptera det så får man avskaffa livstidsstraffet och tala i klartext att en si så där 15 års fängelse i praktiken är straffet för alla brott.

Ordet Hen är inget ord som jag kommer att använda mig av då jag tycker att det inte är könsneutralt och därför olämpligt att använda.

Fredrik Federley anser jag vara en pajas som med sitt falskspel inför FRA-lagen visade vilken smilande inställsam feg människotyp han är.

Religion, oavsett vilken, är något som rör den enskilda individen och skall inte på något som helst sätt påverka andra människor.
Så, några inte helt så PK-åsikter.

Samtidigt så bereder de politiskt korrekta människorna en hel del nöje. I sin strävan att vara PK har de ibland lite problem att uttrycka en åsikt om de inte vet vad de skall tycka.
En del proffstyckare avstod från att kommentera när det gällde Lena Adelsohn Liljeroths tårtbit.
De fick problem när konst ställdes mot Afrosvenskarnas förbunds åsikter. Så de avstod får att ta upp ämnet.

Inte alltid så lätt att vara politisk korrekt.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.