Polisens effektivitet i olika länder

Dansk polis fick skicka hem 200 ungdomar som levde rövare i Helsingör.
Och det var uppenbarligen inga större problem för den danska polisen att klara av.

Här i Sverige är den svenska polisen handfallen om ett 20-tal ungdomar lever rövare i Rosengård.
Eller polisen kanske trodde det var en svensexa.

Oavsett vilket kan man konstatera att ledningen för polisen i Skåne har ungefär samma kompetensnivå som de ansvariga för Greklands ekonomi.
Synd bara att man inte kan pensionera cheferna för Skånepolisen vid 53 år. Jag tror att många med mig hellre skulle betala för att de gick hemma och latade sig istället för att vara på arbetet.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Polisens effektivitet i olika länder

 1. Säve skriver:

  Du snackar strunt. Svenska polisen gör så gott de kan. Om de inte behärskar en situation beror det endast på för små resurser. Storföretagen knycker allt för mycket pengar av oss som verkligen behöver polisen. Beskatta företagen dubbelt upp så räcker det till både polis och så att alla får jobb, dessutom blir det över till annat.

 2. Bengt Olsson skriver:

  Numera styrs den svenska polisen av RPS. Tidigare rådgivande myndighet. RPS är knähund åt Vägverket som har tunnelseende när det gäller hastigheter på det svenska vägnätet. Detta innebär att den svenska polisen prioettuppgifter numera är att bötfälla svenska skattebetalare som kör sex km fortare än åttio påfina,trafiksäkra vägar. Ju fler desto bättre betalt får man.(Individuell Lönesättning).

 3. urban skriver:

  @Säve. Inte många rätt där hos dig. Polisen i Skåne utmärker sig alldeles särskilt. I samband med demonstrationer så har de fått uttryckliga order av sina chefer att inte ingripa utan se på när stenkastare vandaliserar och misshandlar.
  Någon resursbrist lider de knappast heller av utan det är en fråga om prioriteringar.

 4. pelle skriver:

  Men visst behärskade polisen situationen efter ett tag.
  Det är skönt att polisen inte ständigt har styrkor av kravallutrustade poliser på plats i alla delar av samhället.
  Det lilla upploppet i det avgränsade kvarteret Herrgården kom utan förvarning. Mackägaren hade inte ens ställt undan det släp som eldades upp.
  Efter några timmar var läget helt normalt.
  Satsa pengarna på att bygga bostäder, skolor och fritidsgårdar. Och satsa polisresurserna på att hålla tillbaka knarket.

 5. urban skriver:

  @pelle. Jag tycker väl knappast att de behärskar en situation när bilar, släp och soprum eldas upp. Då har man inte kontroll.
  Sedan vet du att det rör sig om ett gäng på mellan 20 – 40 personer som står bakom det hela. Fler är det inte. Så några pengar behövs inte satsa på bostäder, skolor för att stävja det gänget. Det kommer inte göra någon som helst skillnad.

  Att prova med den för skånepolisen ovanliga metoden att gripa personerna istället skulle ge effekt på en gång.

 6. pelle skriver:

  Jag är glad att polisen inte behärskade situationen innan den bröt ut. Ett samhälle med poliser i varje gathörn skulle kännas förfärligt att leva i.

  Jag vill ha fler bostäder och mindre skolor för att de som bor i ett område ska få färre gäng.

  För att ta en jämförelse. Jag ser hellre gungor än ordningsvakter i nöjesparken.

  För övrigt tror jag att några av de kriminella som eldade på bråken snart kommer att sitta inne.

 7. urban skriver:

  @pelle. Lite naiv inställning där tycker jag. Vi pratar om ett litet gäng kriminella. Att då tro att det hjälper med bostäder och skolor för att hindra den lilla klicken inte en framkomlig väg.

  Men så länge du och dina gelikar försöker få det här till en fråga om bostadsmiljö, utanförskap eller vad ni nu vill hitta på så kommer gängen fortsätta härja.

  Men din inställning att det är bra att polisen inte behärskade situationen får mig att fundera på om du inte tillhör den där fraktionen som gillar stenkastning och vandalism också i samband med demonstrationer.

 8. Ingenjören skriver:

  Haha, vilket skönt parodiinlägg, tänk att det verkligen finns idioter som skriver sånt på allvar!

 9. urban skriver:

  @Ingenjören. Nu var du lite väl taskig mot pelle där. Han tror att det skulle bli bättre med mindre skolor och fler bostäder, men att kalla honom för idiot är lite för magstarkt tycker jag.

 10. pelle skriver:

  Min första invändning är att polisen inte var handfallen. Men man var inte på plats i förväg med tillrcklig styrka. Det tycker jag är bra. Alternativet vore förskräckligt.

  Polisen klarade upp den akuta situationen.

  Nästan alla som studerat just Herrgården är ense om att trångboddheten i området är ett av de problem som göder gängen.

  Det vi möjligen är överens om är att det behövs poliser för att lagföra kriminella. Men jag menar på fullt allvar att 100 lägenheter ytterligare skulle göra mer nytta än ytterligare 100 poliser.

 11. urban skriver:

  @pelle. Det som gör mig lite fundersam är den e-post-adress du använder. För stämmer den så har du nog kunskap om att de som bråkar i Rosengård/Herrgården är ett mycket begränsat gäng som inte kommer dämpas med fler lägenheter.
  Och du bör då också veta vilka som initierade bråken från början och vilka krafter det är som till viss del understödjer det hela.

  Att fler lägenheter ger en lättnad i bostadssituationen ja, men som sagt bråken kommer inte upphöra med det. För som jag sagt det är ett litet gäng, mestadels kriminellt. Och visst skall de få nya lägenheter men det skall inte vara i Rosengård om man säger så.

 12. pelle skriver:

  Ja, jag har en uppfattning om vilka kriminella som låg bakom och drev på.
  Det är upp till polis och kriminalvård att ta hand om dem. Det kommer också att ske för några av dem

  Men det finns en mycket större grupp ungdomar som ännu inte vet om det ska vara kriminella eller ej, om de ska haka på bråk eller avstå. Det är för de familjerna det behövs fler bostäder och mindre skolor. Och bostäderna behöver naturligtvis inte trängas in i redan överbefolkade Herrgården.

  Och om det civila samhället håller nere den kriminella svansen så kommer polisen att ha bättre möjligheter att ta hand om huvudet.

Kommentarer är stängda.