Otrygghet och rädsla drar läsare

Media gör vad de kan för att invagga oss läsare i otrygghet. Dagligen som matas vi med vilka dödliga sjukdomar som vi kan drabbas av. Och genomgående verkar det vara så att de allra farligaste sjukdomarna är de som inte ger några symptom, förrän det i princip är kört.

Om man snarkar kan det vara ett tecken på en dödlig sjukdom och man kan dö i sömnen. För att riktigt försäkra folk om att sömnen är farlig så upplyses vi nu idag om att mardrömmar kan ge hjärnskador längre fram.
Att sängar är farliga helt enkelt och då även sömn är budskapet.
Även om man vaknar på morgonen och inte har dött i sömnen så kan man ju få hjärnskador längre fram i livet. På det sättet så skapar man 100% täckning på eländet enligt den principen – Jaja du dog inte i natt men du kanske fick en hjärnskada istället – .

Sedan puschade media hårt för risken av tarmcancer för några dagar sedan.  Där då en del av symptomen kan vara lite diffusa. Och det är just det där med diffusa symptom som är de fina i det hela. Man kan med andra ord aldrig veta om man är sjuk eller inte, utan märker det först när det inte finns någon hjälp att få.
Samma sätt där som med sömnen med andra ord. – Du tror att du är frisk. Men är du riktigt säker?

Nu börjar förstås varningarna bli lite väl vanliga så media ser väl risken att folk inte oroar sig så mycket. Men skam den som ger sig, då får man klämma till med något extra.
Och det lyckas AB med idag. Rubriken – Så farliga är svarta hål – och med texten  – Myten är sann – du kan försvinna i rymden – tar det här med skrämsel till en helt ny dimension.

(Och med det så känns behovet att få ordning på min webbplats larm snart, där är det mer handfast otrygghet vi pratar om.)

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.