Om 100 år? Det kommer att gå fortare

Per Svensson uppskattade att monarkin kommer vara borta om 100 år. I papperstidning av Sydsvenskan skall tilläggas. Eller snarare han trodde att monarkin är borta om hundra år.
En uppfattning jag delar.

Nu tror jag att monarkin knappast kommer överleva speciellt många år till. Stödet verkar vara sjunkande år från år. Så om ett tiotal år lär den vara på väg att fasas ut. En otidsenlig institution befolkad av människor som verkar ägna sig en hel del åt inbördes beundran och nöjen bekostade av våra skattepengar.
Victorias bröllop lär vara en faktor som påskyndar det hela. Absurdheten i monarkin kommer då framstå tydligt.
Bra det faktum att Daniel får titeln Hans kungliga höghet prins Daniel lär väcka en del muntration.
Han skall dessutom tilltalas med orden Ers kungliga höghet eller prinsen. Jag ser fram mot när media skall intervjua honom med det som tilltalsord. Även en rojalistisk journalist måste få problem med det hela.

Så nu i sommar kan sista akten av monarkin börja.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Om 100 år? Det kommer att gå fortare

 1. Panoptes skriver:

  Hej,

  Ditt påstående att herr Westling skall tituleras ”Hans kungliga höghet” är falskt. Han blir utan ”style” (HKH, HH, HSH, etc) men med titel; dvs Prins Daniel, hertig av Västergötland. Det finns inget i Hovets pressmeddelanden som tyder på att han blir Kunglig Höghet.

 2. urban skriver:

  Nu är det inte mitt påstående utan det är Annika Hamrud på DN som påstår det. För att underlätta det hela gav jag en källa där i min text. http://www.dn.se/nyheter/sverige/kommer-victoria-att-heta-westling-1.807908
  Punkt 2 där angående titeln han kommer få. Hur han skall tilltalas finns på punkt 8 i länken ovan. Vilket var precis det jag skrivit i inlägget.
  Så skynda dig nu till DN och påpeka det att de har fel.
  Vore ju fruktansvärt om folk inte vet hur de skall titulera Daniel.

Kommentarer är stängda.