Mord reduceras till familjetragedi

Och så ser vi det igen. En kvinna mördas, men eftersom det sker i en relation så väljer polisen för att kalla det för familjetragedi.
Vilket brukar innebära att mannen har tagit livet av sin kvinnliga partner.

Med andra ord att en man tar livet av en kvinna är inte så allvarligt utan det är mer någonting som ligger inom familjen. Lite som begreppet utvidgat självmord som innebär att mannen dödar sin fru för att sedan ta livet av sig själv. Mannen är med andra ord normen som bestämmer ordvalet.

I det här fallet är det förstås än så länge lite oklart vad som hänt. Men man blir lite beklämd när man ser att Helena Ralmark, Skånepolisen, använder ordvalet familjetragedi.
Man kan inse att vi har en mycket lång väg kvar att gå.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mord reduceras till familjetragedi

  1. tiger skriver:

    Om du hade läst lite noggrannare hade du sett att mannen efter förhör inte är misstänkt för något brott och att polisen inte vet om det är ett självmord eller ett mord. Så ja, familjetragedi är väl vad man kan kalla det i nuläget. Du kan knappast, med den information du nu har, kalla det mord.

  2. urban skriver:

    Jag skrev att det var oklart vad som hände.

    Men det saknar betydelse generellt. För det där ordvalet använder polisen och media när det gäller en man som dödar sig partner rent allmänt.

Kommentarer är stängda.