Menscertifiering nytt modeord bland feminister

Menscertifieringt smaka på det ordet eller mensmedvetenhet. Fast bara orden vill säga blod är kanske inte alltid något man vill smaka på. Ett ord som bärs fram av en hel del feminister av olika schatteringar företrädesvis till vänster. Man kunde kanske tänka att syftet är vällovligt som att lära yngre flickor som inte har fått mens än att lära sig lite mer om det. Men icke det.

Det är till för att vuxna män och även kvinnor skall kunna mer om mens. Vad som gäller de två så finns det en byrå som sysslar med att menscertifiera arbetsplatser. Men det finns också flera som sysslar med det som menar att kvinnor som har mens skall undvika att fatta viktiga beslut under den tiden de har mens. Och så är det viktigt att visa upp konst som handlar om mens på publika platser som här i Stockholms tunnelbana. Sedan blir de sk. menskonstnärerna sura om de inte får vara i centrum på en utställning som här i Sölvesborg så hon ställde in på egen hand. Även om både rubriken och länken säger något helt annat som att hon inte fick vara med. Vilket är det SVT gärna vill få det att låta som.

Nu är det så att om man som man varit ihop med en kvinna längre tid än tre veckor som har man fått en mensmedvetenhet. En del har inga besvär knappt att tala om, andra vill snarare krypa ihop i ett hörn under hela tiden och mår fruktansvärt dåligt.

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.