MAS vill införa ättestupan

Sylvia Resch chef för Universitetssjukhuset MAS akutdivision vill spara pengar på akutvården på MAS.
Kvalitetsambitionerna tycker hon kan sänkas lite. I ett brev till personalen skriver hon
”Vi måste acceptera nulägets förutsättningar och med detta tillfälligt tvingas sänka våra kvalitetsambitioner. När vi sedan nått målen, kan vi återigen göra det bästa, utveckla och införa nytt, ge våra patienter den bästa sjukvården” enligt Sydvenskan.
Så med andra ord, man drar ned kvaliteten på vården först sedan när pengarna är inbesparade höja den igen.
Ett mycket intressant förhållningssätt till sitt yrke. Hennes yrke måste vara administratör och inte läkare. För har hon varit läkare någon gång i sin karriär så tycker jag verkligen synd om hennes patienter.
I henne har vi verkligen fått fel person på fel plats. Låter som ett eko från en annan tid i ett annat land. Ett land inte så långt från Sverige och bara 70 år tillbaka i tiden.

Men snälla Sylvia varför inte stänga akuten helt? Då kan man spara ännu mer pengar. Är man så klantig att man får en hjärtinfarkt eller råkar ut för en bilolycka får man skylla sig själv.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på MAS vill införa ättestupan

  1. skåning skriver:

    Om UMAS vill vill spara en dryg miljon, kanske en och en halv, föreslår jag att de börjar med att säga upp Sylvia Resch. Efter vad jag läst i pressen saknar hon nödvändig insikt för att inneha en sådan tjänst.

Kommentarer är stängda.