Klockor kan ställa till det

Det här med accessoarer som klockor kan vålla en del problem. Den skall ställas om två gånger per år bara för att några har fått för sig att alla skall stiga upp lite tidigare några månader i stället för att de morgonpigga kan masa sig upp en timme tidigare på egen hand utan att behöva dra in oss andra i det hela.

Nu är det själva tiden som ställer till problem för en del. Men även det fysiska föremålet klockan kan orsaka en del obehag. Vilket den ryske patriarken Kirill fick uppleva, när de försökte maska bort hans klocka för 200.000 kronor på en bild av honom.

Men inte bara han har ett problemfullt förhållande till sin klocka. Frankrikes president Sarkozys har det också. Hans klocka är snäppet värre i pris, runt 500.000 kronor så den stoppar han ned när han skall träffa väljarna.
Där kan man undra och han är rädd att de skall uppfatta honom som för lyxig eller om han rädd att de skall stjäla den när han skakar hand med dem.
Fast i en valkampanj är nog inget av de alternativen något man vill gå ut öppet och förklara sig om.
Annars brukar det här med att dra till med att det är en present fungera, ibland. Eller så får de ta på sig en billigare klocka som en Casio när det träffar folk. Fast nu brukar förstås den klockan användas av terrorister så det kanske är att hoppa ur asken in i elden.

Ur led är tiden skulle man kunna sammanfatta det hela med.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.