Jakten på laxen

Utan Inga Lills hemgravade lax blir det ingen riktigt julafton. Och det här med att få tag på färsk lax inte är det enklaste när man bor i mitten av Skåne som vi gör.
Det finns mig veterligen inte en enda fiskbutik i den här kommunen som för färsk lax.

Jag har hört talas om en fiskbil som kommer då och då. Men tiderna den stannar till i centralorten är inte riktigt kompatibla med mina.
Så det blev till att hitta alternativ för införskaffande av den färska laxen. Ystad var ett alternativ men tyvärr den fiskaffären gick i konkurs för ett litet tag sedan. Kåseberga och Simrishamn kändes lite för långt bort att åka.

Det här var i går och det var visst lite trafikproblem med tanke snön och så där. Men Ringsjö Fisk verkade vara ett lockande alternativ. Endast 4 mil enkel resa. Trots det tog resan med bil drygt två timmar fram och tillbaka.
Snöade gjorde det en hel del, blåste gjorde det också. Men den största sinkningen av resan var att jag hamnade bakom en snöplog. Och de kör inte fort. Funderade ett tag på att köra om den men insåg att det kanske var lite bättre att ligga bakom istället.
Finns ju trots allt en anledning att snöplogar är ute och kör.

Men nu är i alla fall laxen på plats och gravningen av den kan börja. Och en liten, men, viktig detalj till julbordet är säkrat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.