Jag arbetar natt era morgonfascister

Min ovilja att gå upp tidigt på morgonen kan ställa till en del problem har jag märkt. Framför allt i mötet med de institutioner som befolkas av folk som av någon oförklarlig anledning alltid vill förlägga mina besök hos dem i ottan.
De kan utan problem föreslå tider som 8 eller 9 på morgonen och mina frågor om det inte finns en eftermiddagstid istället möts något i stil med – Du får ta den tiden vi har -.

Men senast när dessa morgonfascister drog till med en tid prick klockan 8, fick jag insikten hur man skulle hantera det hela.
Jag svarade helt enkelt att jag arbetar natt så det kan bli lite svårt. Och vips förändrades det hela, då gick det alldeles förträffligt att få en besökstid på eftermiddagen.

Och då jag är enmansföretagare bestämmer jag mina arbetstider helt på egen hand. Vill jag arbeta natt gör jag det.

Till morgonfascister kan följande räknas: Allt som har minsta antydan till sjukvård, sotare, alla sorters hantverkare varenda jäkla en av dem. Bilmekaniker, där har vi förstås löst det så att jag ställer ned bilen kvällen före den skall servas.
Leverantörer av diverse saker som kan behövas till huset som pellets och ved. Kommunens vatten- och elavläsare. Nu har vi fått en sådan där elektronisk sak som skickar data till elbolaget. Lurar antagligen skjortan av oss. Att läsa av vatten är inte så viktigt i den här kommunen så det morgonförtrycket har upphört.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jag arbetar natt era morgonfascister

  1. Tina Ponting skriver:

    Ska ringa dig klockan 6.00 imorgon……………:)

  2. urban skriver:

    Undrar om du inte har försökt det en gång redan. Och det gick inte bra eller hur? 🙂

  3. Tina Ponting skriver:

    Inte så tidigt…….bara vid 4.30……………:) lämnade ett medelande på tefefonsvararen,gud! att sånna finns………

Kommentarer är stängda.