Hon borde dumpa mannen på en gång

När man läser det här att en läkare som skulle undersöka en kvinna blev attackerad av kvinnans man och det av anledningen att läkaren var man. Då kan man konstatera att den kvinnan borde dumpa sin man per omgående.

Detta framför allt för att kvinnan hade drabbats av blödningar i samband med en förlossning och det behövdes lite mer akut hjälp.
Så man kan klart konstatera att den mannan saknar all respekt, heder och verkar totalt ointresserad av andra människor utan är som man skulle kunna kalla det för också – ett rent egoistiskt svin –  som enbart förtjänar förakt och naturligtvis ett straff.

Nu ser det ut som DN har stängt av möjligheterna både till att pinga artikeln samt att kommentera denna. Och om det kan man undra en del. Eller hur?

I Närkes allehanda går det däremot bra att kommentera. Lite skrämmande att se att en del av de som kommenterar där tycker att mannen i princip hade rätt att kräva en kvinnlig läkare. Men fårskallar finns det förstås gott om.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Hon borde dumpa mannen på en gång

 1. Mikael skriver:

  Tror tyvärr att vi kommer få räkna med att för en tid framöver se lite mer av dessa tydliga patriarkala kontrollhandlingar, mer tydligt än så här kan det knappt bli

 2. Wulf skriver:

  DN tar ofta bort kommentarsfunktionen när det gått upp för dom att kommentatorerna sedan länge konstaterat att det som artikeln tar upp är något väldigt osvenskt. Detta fenomen uppstår i DN så gott som dagligen.

 3. Jerry skriver:

  Har man inte skrivit vilket ursprung det var på mannen, så lutar det åt att han inte är svensk.

  Av egen erfarenhet på akutmottagning har jag bevittnat samma altitud från släkten till en patient.
  Läkare insisterade att de (5 personer!) skulle lämna undersökningsrummet…, läkaren var tvungen att ropa efter hjälp.
  Från vilket land dessa individer kom har jag ingen aning, men de pratade på arabiska.

 4. urban skriver:

  Nu tillhör det inte ovanligheterna att svensktalande män med genuin svensk bakgrund sedan generationer tillbaka beter sig som svin mot kvinnor. Så där finns ingen skillnad mellan ursprung.
  @Wulf. Jag är rätt så medveten att kommentarsfälten brukar stängas och när det händer. Eftersom jag modererar alla kommentarer vet jag ganska väl vad som komma skall här med.
  Och jag släpper inte igenom allt även om min tröskel är rätt så hög på vad jag kan acceptera som kommentar.

 5. Stefan skriver:

  Om hon skulle dumpa mannen så är det, med tanke på vad han och hennes bror verkar ha för variant av ”heder”, risk för att hon ”ramlar” ner för en balkong eller trappa kort därefter.

  Nog för att det finns svin överallt, men att misshandla en läkare som har kommit för att hjälpa ens blödande hustru/syster är definitivt ett nytt färgstarkt inslag i den gråa svenska vardagen – ett som jag betackar mig för.

  Det finns inget som ursäktar de här två männen, särskilt inte att de inhemska svinen kan bete sig nästan lika illa, och eftersom jag tycker att det räcker med den svenska stammen så hoppas jag att domen för brottet inkluderar utvisning.

 6. Illwill skriver:

  Urban: lägg av med PK-idiotin. Att några idioter beter sig på ett visst sätt trots att samhället inte accepterar det är INTE samma sak som att en hel kultur har som grund att män är bättre än kvinnor. Du tror inte en sekund att ursprung inte spelar roll…och det tror ingen annan heller. Sluta ljuga och bete dig som 7-klöverns representanter inom politik och media, börja tala sanning och vi kan kanske göra vårt land bättre.

  Att det här handlar om icke-svenskar vet alla, att det antagligen handlar om MENA:iter är så gott som lika säkert.

 7. Gruvmor skriver:

  ”Och jag släpper inte igenom allt även om min tröskel är rätt så hög på vad jag kan acceptera som kommentar.”

  ?? Det där låter helt fel. Menar du inte att du har rätt LÅG tröskel men inte släpper genom vad som helst?

  Sedan vågar kvinnan i fråga säkert inte lämna sin man, hon skulle antagligen bli åtminstone svårt misshandlad om inte rentav dödad. Av sina manliga släktingar.

  Mig veterligen är DN en av många tidningar som köper modereringen av ett privat företag som naturligtvis är über-PK. Jag vet inte vad de tror att de vinner på det hela, att man inte får kommentera leder ju bara till att man vädrar sig på Politiskt Inkorrekt eller motsvarande sidor i stället.

 8. urban skriver:

  @Gruvmor. Jo det kan du ha rätt, toleransnivå är kanske bättre ord. Visserligen tänker med med tröskel på ett annat sätt än dig men om det kan missförstås så får jag kalla det för toleransnivå istället.

  Och visst är det så att informationen om olika händelseförlopp finns mycket lätt åtkomlig på andra sidor. Sidor som selekterar rätt så ordentligt vad de skall skriva om.
  Jag har här på bloggen tidigare påpekat att de här frågorna behöver tas upp och diskuteras, det fungerar inte att negligera problemen och stämpla ett parti som rasister och inte ta itu med frågorna.

  De eventuella problem som finns blir om man inte tar en diskussionen om dem betydligt större än vad de behöver vara.
  På intet sätt ett försvar för SDs hållning som jag inte gillar, men vi har fått ett parti i riksdagen som vi förtjänar just för att ingen tordes ta upp frågorna på ett seriöst sätt.

Kommentarer är stängda.