Högsta domstolen och full kontakt med verkligheten

Mickey är med rätta lite upprörd över att man får 14 år för incest men 10 år för mord. Straffet för incest är det inte så mycket att säga om. Men det för mord är desto märkligare. Förklaringen ligger i att Högsta domstolen har satt ned foten och lagt gränsen för mord vid 10 års fängelse.
Eller straffet kan bli högre än så men då skall mordet vara synnerligen brutalt och grovt.

Vilket innebär att slår man ihjäl någon i sömnen blir domen max tio år. I praktiken släpps mördaren efter sju år och får permission efter två år. Om gärningsmannen har turen att dömas till sluten vård så släpps han efter si så där sex månader. De senaste domarna visar att det inte är grovt att hugga ihjäl någon med kniv, även om man måste hugga fler gånger för att döda. Att skjuta någon och inte döda på första skottet utan först på de efterföljande är inte heller det tillräckligt grovt.

Tja, man kan säga en del om Högsta domstolen. Eftersom den här bloggen har utgivningsbevis kan vi säga mycket men med tanke på att det är JK som
granskar oss likväl som Högsta domstolen avstår vi. Vi får nöja oss med att säga att de inte verkar ha full kontakt med verkligheten där upp på HD.

Lite om HD och dess personal: AftonbladetDN

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Högsta domstolen och full kontakt med verkligheten

  1. Pingback: Rättssystemet är ur balans | Mickey J Barczyk

  2. julhklh skriver:

    Vi svenska folk,Det är dags att avsätta domarkåren rättsväsendet har haverat.

Kommentarer är stängda.