Hedervärt

Ser att chefen för socialtjänstens familjesektionen i Vetlanda kommer lämna sin tjänst med anledning av hanteringen av en flicka som bla uppmärksammats av Uppdrag granskning.

Det var på tiden att personer i ansvarig ställning tar konsekvenserna av undermåligt agerande.
Nu anser Janne Josefsson att det finns fler som borde ta samma beslut.
Hur det blir med det lär framtiden utvisa. Men att åtminstone en person har tagit sitt ansvar är ett positivt tecken. All heder åt honom. Inte för försumligheten men i alla fall insikten att det har begåtts grova fel i hanteringen och att någon måste ta ansvar i handling.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hedervärt

 1. Anders skriver:

  Frågan är hur många fall som inte uppmärksammas. Så fort något uppmärksammas får det sina konsekvenser för de inblandade. Men jag är säker att om fallet inte hade uppmärksammats så skulle inte chefen har avgått.

 2. Max Hobstig skriver:

  Socialchefen i Vetlanda kommun, (—), riktade på onsdagen en ursäkt till Louise, efter Uppdrag gransknings avslöjande om de förhållanden flickan tvingats leva under.

  En okänslig jävel, den där socialchefen (—) i Vetlanda kommun. Varför har (—) bett om utsäkt? Socialtjänsten och (—) har ju inte gjort något fel. Man kan ju inte göra fel om man skiter i ett barn? Jag menar; om man beslutar att inte agera så har man ju så att säga, bara följt upp beslutet. Det enda rätta i det här fallet är att (—) blir av med kulorna. Jag menar; Louise blev ju av med oskulden och då är det inte mer än rätt att skulden blir av med kulorna. Socialchefen (—) bär hela ansvaret och borde förutom kulorna även, ur sin egen plånbok, betala flickans rehabilitering som en liten gottgörelse!

  Har redigerat bort namnet på socialchefen och ersatt det med (—). Finns ingen anledning att peka ut en enskild persom när det rör sig om ett systemfel. gester

 3. Maj skriver:

  Tydligen behöver de inte ta något ansvar om inte media ingriper. Efter Länsstyrelsens kritik var det ingen som avgick.

  Det borde (åter)införas ett ämbetsmannaansvar. Den som gravt missköter sitt jobb borde få löneavdrag, böter, suspension utan lön och ytterst sägas upp.

  Att inte göra något kostar inget (förutom för barnet förstås). De flesta fall kommer inte till allmän kännedom.

Kommentarer är stängda.