Hallandsåstunnel, när tiden stannade

Tunnel genom Hallandsåsen, om nu någon kommer ihåg den, är intressant att titta på. Det är ett projektet som får Kinesiska muren och pyramiderna att framstå som ett litet helgarbete.
Och inte nog med det. Det enträgna grävandet fortsätter.

Olof Palme statsminister

Samma år som de började gräva vann Bill Clinton presidentvalet i USA. Och det var första mandatperioden. Efter honom kom Bush som satt även han i två perioder.
Olof Palme var statsminister i Sverige. Fast där överdriver jag lite, han satt när de började planera tunneln.
Rätt är att Carl Bildt var statsminister. Och där får genast den yngre generationen problem eftersom den gruppen som överhuvudtaget har kunskap om politik har en vag bild av att Carl är utrikesminister. Fast det är nu det, inte då.

TV 4 började sända TV samma år, vilket kan betraktas som något liknande med tunneln fast på ett kulturellt plan.

Filmen Bodyguard har premiär och då passar det med den som först framförde sången, samma sångerska som för övrigt skrev den. Något mer finstämd än den andra senare gapigare versionen framförd av en annan sångerska.

Blogg hade ingen hört talas om vid den här tiden det fanns för övrigt inte heller. Internet låg fortfarande i sin linda.
Internet utvecklas, men i tunneln så grävde de fortfarande vidare oförtrutet.

Statsministrar, presidenter kom och försvann, krig startades och avslutades. Sverige gick med i EU. Öresundsbron påbörjades bygga och blev klar.
Under Hallandsåsen fortsätta de gräva och gräva. På ett sätt som opåverkade av alla livets skeende som förflöt utanför. Lite som en eget fristående universum där bara tunnel och grävandet existerade.

Det diskuterades visst en gång när de i tunneln fick kännedom om Internetet och webbkameror att en sådan skulle sättas upp för att visa framstegen i realtid. Idén skrotades rätt så snabbt då de i tunneln insåg att det räckte med ett vykort.

Klar år 2015?
Tunneln genom Hallandsåsen skall enligt de senaste uppgifterna stå klar år 2015. Endast en försening med 19 år, eller ungefär 450% i tid. Den skulle ta fyra år att bygga.
Till år 2015 återstår fem år. Med tanke på att 64% av tunneln står klar nu, så verkar år 2015 kanske lite i underkant. Räknar man med att det har tagit 18 år att få något klart till 64% så är det mer troligt att tunneln blir klar runt år 2020.

Fast jag tror snarare att när solen sinom tid sakta börjar slockna och mörkret och kylan lägger sig över vårt solsystem, de sista växterna vissnar ned, haven fryser till is. Så visst tusan kommer de fortfarande att gräva i den där tunneln.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.