Enkla lösningarna för de som inte orkar tänka själva

DN har en utmärkta artikel här om foliehattarna eller konspirationsteoretikerna som de också kan kallas för.

Jag har haft några duster med dem under årens lopp. Och de som är utmärkande hos de flesta är att de saknar analysförmåga och självständigt tänkande. Faktagranskning är inte deras starkaste sida.
Utan kunskaperna hämtar de i huvudsak via klipp på YouTube. På det sättet behöver de inte besvära sig med att läsa texter och reflektera.
I debatten om svininfluensan kunde de gladeligen hänvisa till forskningsrapporter som sa precis tvärtemot vad de hävdade.
Utan de räknade med att ingen skulle orka läsa vad som stod där. Påpekade man att det var fel så slängde de bara upp en ny rapport på några hundra sidor. Innehållet hade ingen betydelse utan det vara bara att mata på källor.

Så en diskussion med dem är rätt så lönlöst, för erkänna fel eller misstag klarar de inte av för det finns alltid en YouTube-film de kan hänvisa till. Att filmen sedan är full med faktafel är inget som hindrar, det finns fler filmer ändå.

Jag har hitintills knappt sett en enda av foliehattarna kunna prestera en egen analys eller redogörelse för vad en film handlar om. Utan de hänvisar bara till den med en länk.
Troligtvis för att de saknar förmåga att sammanfatta ett innehåll på egen hand.

Tillägg 110908
Jag har här på Sanningsrörelsen en del av NWO, börjat bevisa  en alldeles ny konspirationsteori.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

23 svar på Enkla lösningarna för de som inte orkar tänka själva

Kommentarer inaktiverade.