En avfart

En högst vanlig avfart från en motorväg, skulle kunna vara var som helst i landet där det finns en motorväg.
Två avfarter och två påfarter är standard för en motorväg och så då vägen som går över motorvägen där man väljer åt vilket håll man vill ta sig vidare.
En Shellmack med en 7-eleven butik skymtar där till höger.

Trafiken ser man inte mycket av vid det här tillfället. Utan allt ser ödsligt ut, vilket dock inte stämmer hur det kan vara där. Trafiken brusar på själva motorvägen, bilar åker på och av motorvägen, en jämn ström far förbi på vägen över. En bil som stannar för länge på avfarten vi ser där ställer till en hel del problem för de långtradare med släpp som vill ta sig förbi för vidare färd.

Nu är just den här avfarten från Strömsnäsbruk, närmare bestämt i norrgående riktning. Och i måndags runt 13-tiden stod en Saab 9.5 Aero där, ungefär i mitten av avfarten och ställde till en hel del för de långtradare som ville köra av.
Att med handkraft flytta bilen var inget alternativ. Man kunde knappast knuffa ut den till påfarten trävs över vägen. Och då det var ett visst uppförslut skulle det krävas en hel del för att lyckas med det. Att knuffa ned bilen i diket till höger eller vänster kändes heller inte så frestande, inte när det är ens egen bil i alla fall.
Men nu är tändkassetten utbytt till en hel i alla fall efter en återgång till en verkstad i Markaryd med hjälp av en bärgningsbil.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.