Då var det dags igen

Veden har kommit, 22 kbm som skall ned i källaren. När den är nere i källaren skall den staplas, när det har staplats skall den eldas upp. Samma procedur varje vinter, ett arbete värdigt Sisyfos.
Om någon tycker bilden är misstänkt lik den jag hade i inlägget full sysselsättning, så stämmer det.
22 kbm ved ser ut så där. Dessutom ligger den på i stort sätt samma ställe som vanligt. Så inga variationer där inte. Känns nästan som man skulle vilja besöka en soptipp för att slå hål på lite gamla kylskåp för att öka växthuseffekten snabbt. Men får väl nöja mig med att låta bilmotorn gå på tomgång lite extra mycket. Kanske starta mina två gräsklippare också.

Den tidigare vedleveransen kom några dagar före julafton förra året. Att julen närmar sig märker man nog. Hans försöker på sin sida lista ut vilket som blir årets julklapp.
Gillar skarpt den där gaseldade eldstaden med imiterad ved stenar. Känns lite märkligt att tillverka imitationer av något så enkelt och billigt som ved och sten.
Om jag fick välja min årets julklapp skulle det bli något som går till förgängelsen rätt så snabbt. Ett julbord skulle passa bra. Något som någon annan fixar så man kan luta sig tillbaka och bara bli serverad.
Om nu inte den möjligheten står till buds med ett julbord får man titta in till Ninasmat och se om man hittar några bra recept på julmat.
Fast jag börjar redan längta till sommaren och att kunna avnjuta grillade lammkotletter.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Då var det dags igen

  1. Pingback: Höstmat och julmat förberedelser

Kommentarer inaktiverade.