Civil olydnad men bara för en del

Civil olydnad är en metod att protestera mot något man tycker är fel. En metod som ofta praktiseras av grupper knutna till miljöintressen.
En metod som också praktiseras av aktiva miljöpartister och i princip stöds av Miljöpartiet.

Därför blir det lite märkligt när man ser att miljöpartisten Paul Eskilsson i Östhammar upprörs av Jan Guillous civila olydnad. Detta då Jan envisas med att parkera på torget i Östhammar trots att det är förbjudet.
En liten struntsak kan man tycka, Jan betalar väl de böter han får ordentligt.

Men det visar på den hycklande moral som finns hos Miljöpartiet. Civil olydnad skall enligt dem tydligen bara praktiseras när det gäller saker som de själva tycker är bra.

Nu är iof inte bara miljömuppen i Östhammar den enda som tycker att Jan gör fel, surmulen anser det också. Göran och Steve har en annan mer realistisk syn på det hela.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Civil olydnad men bara för en del

 1. Paul Eskilsson skriver:

  ”Miljömuppen från Östhammar” vill gärna delge bloggens skribent den i Aftonbladet omnämnda insändaren, för att få lite rätt proportion på det hela så att säga… 🙂

  Motståndsrörelsen har intagit Östhammar!

  En grupp stolta äldre herrar har tagit det på sin lott att med envishet och självuppoffring slåss mot orättvisor och demokratiskt fattade beslut i Östhammars tätort. I likhet med plogbillsaktivister – som kämpar mot vapenindustrin, flyktinggömmare – som står upp för humanitet och människovärde och Mahatma Gandhi – som kämpade mot den engelska kolonialmakten, tar dessa män kampen mot vad de anser vara orättfärdiga beslut.

  Nästan varje vardag kan vi östhammarsbor beskåda denna heroiska kamp mot överheten. En kamp som genomförs trots pålagda böter och allmänhetens undrande blickar. På bästa parkett mitt i centrum går det att följa denna demonstration.

  Vad saken gäller?
  – Rätten att parkera sin bil mitt på vårt bilfria rådhustorg!

  Paul Eskilsson
  ledamot Tekniska nämnden (MP)

 2. urban skriver:

  Trevligt att du kommenterade här.
  Och jag får ge dig en eloge för insändaren. Den är dräpande i sin retorik får jag säga. Jag har svårt att förstå varför UNT inte ville ta in den.

  Men du skaffa en blogg, för är ditt skriftspråk åt det hållet så skulle jag med nöje läsa den, och även länka till den, även om jag står långt ifrån ditt parti. Ungefär 4 kronor litern.

Kommentarer är stängda.