Börja om från början då

Fick ned en alumnundersökning från Pedagogiska institutionen i Lund där jag tog min examen.

Insåg då att jag var tillbaka på ruta ett i livet igen.

Jag hoppade av gymnasiet när jag skulle gå det första gången i livet. Inte för att det gick speciellt dåligt karriärmässigt med bara en grundskoleutbildning. Det fungerade utmärkt trots det. Är inte alltför missnöjd med mitt CV som finns här på sökkonsult.

Fast då och då under åren så dimper det ned blanketter som skall fyllas i, som numera upphörda Folk och Bostadsräkningen.

På den blanketten och andra brukade det finnas en ruta dör man skulle kryssa i sin utbildningsnivå.

Med bara avklarad grundskola blev det varje gång att kryssa i den första rutan. Efter det kom kryssrutor om gymnasieutbildning, högskola 2 år etc.

Men som sagt jag kunde bara kryssa i rutan med den lägsta utbildningsnivån.

Nu var inte det huvudskälet till att jag bestämde mig att börja läsa och ta examen i Lund. Men en liten del av det hela var det nog om jag skall vara ärlig.

Och de studierna gick över förväntan betade av naturvetenskapligt basår via Komvux för att få möjligheter att fritt kunna välja utbildningsform på universitet.

För att skaffa mig en bra marginal på utbildningen så såg jag till att läsa mellan 30-40 poäng per termin. Fil.kand-examen gick bra och passade på att ta några poäng därutöver så jag utan att behöva fuska skulle kunna fylla i alternativet minst 3 års högskola/universitetsutbildning.

Sedan var det bara att triumferande vänta på att en sådan där jäkla blankett om utbildning skulle komma.

Åren gick ingen blankett kom. Saken föll i glömska. Men så nu i torsdags så kommer äntligen ett frågeformulär där utbildningsnivån skall fyllas i.

Men, men det kom ifrån institutionen där jag tog min examen.

Och som synas är jag tillbaka på ruta ett igen efter 40 år. Så det blir till att börja om från början då.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.