Blockljus och nu går mediacirkusen in i nästa skede

Efter att under lång tid på löpet och helsidor bevakat rättegången mot Tita Beltran, fick i dag dramat sin upplösning.
Domen på 2,5 års fängelse satte punkt för första akten.
Nu kommer nästa fas i dramat. Eller mellanakt skall man kanske säga.
Och det är den när Titos frun Jenny håller presskonferenser och bedyrar att hennes make är oskyldig.
Kan tänka mig att hon snart kommer få väl uppslagna helsidesreportage om sin kamp.
Efter det går tidningarna över till att fokusera på Tito igen. Vilket fängelse kommer han sitta i, när måste han gå upp på morgonen, vad blir hans sysselsättning etc?

Sedan kommer naturligtvis en hel del inlagor från honom där han fortsätter sin kamp att rentvå sig själv. Europadomstolen har nämnts.
Med tanke på att han kommer sitta i nästan två år så kommer media ha material för ett antal helsidor under hela den tiden.
Vi läsare kan se fram mot Tito i helsidor vara och varannan vecka framöver.

Skulle inte förvåna mig om han även går med i rättshaveristernas förening, eller Rättssäkerhetsorganisationen som de kallar sig för. Sällskapet där i styrelsen där är Anna Sjödin och Billy Butt bla. Vad den förstnämnda gör där vet vi nog alla och även Billy men han blir lite upprörd när någon påpekar det. Så jag avstår.

Med tanke på namnpubliceringen av Tito på ett mycket tidigt stadium av den här rättsprocessen är jag lite fundersam till varför denna artist inte hängs ut. Ja av de mer etablerade medierna vill säga.
Kan bli en intressant rättegång även det. Finns en liten risk dock att det efter rättegången kommer kunna betraktas som olaga hot om man ger bort ett blockljus i present.

Sydsvenskan | SVD | DN

Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Blockljus och nu går mediacirkusen in i nästa skede

 1. Lina skriver:

  Fy vilket otäckt scenario! Jag vill inte se några mer Titoakter någonsin!

 2. gester skriver:

  Jo men då krävs det att du inte läser tidningar vare sig papper eller på nätet de närmaste två åren för att slippa fortsatt rapportering.

 3. Antifembitchen skriver:

  Om du var Tito och ansåg dig oskyldig, skulle du inte kämpa vidare då? Nu har feminister och rasister i samverkan fällt honom.

 4. gester skriver:

  Han har blivit dömd av två rättsinstanser. I hovrätten dessutom för sexuellt utnyttjande av underårig samt övergrepp i rättssak. Vad det första brukar kallas för rent allmänt behöver jag nog inte nämna.
  Att spela ut feminist- och rasistkortet som du gör Antifembitchen känns mycket billigt och är bara ett taskspeleri för gallerierna av dig.
  Under hela processen har det, enligt tidningarna, pekats på en hel del utspel Tito har gjort som direkt för tankarna till urtypen av en rättshaverist. Nu är det ordet negativt laddat, ja. Men det kan också stå för en person som de facto har rätt men är orättvis behandlad.
  Bara det faktum att en presskonferens var inbokad på ett hotell före domen hade fallit verkar lite märkligt och tyder på ett visst behov att visa upp sig offentligt på ett sätt man kanske inte kan anse vara helt normalt i dylika sammanhang.

  Att anse att domen har rasistiska förtecken är att försöka få bort fokus på gärningen och istället försöka få det till strukturella företeelser.
  Blir som jag skrev tidigare enbart larvigt att ens försöka med det ens.

 5. Fredrik skriver:

  Vad menar du med ”Skulle inte förvåna mig om han även går med i rättshaveristernas förening, eller Rättssäkerhetsorganisationen som de kallar sig för. Sällskapet där i styrelsen där är Anna Sjödin och Billy Butt bla. Vad den förstnämnda gör där vet vi nog alla”. Låter som du köpt mediabilden fullständigt. Riktigt tröttsamt med såna människor utan egen analysförmåga.

  http://upprattelse.nu/2008/03/07/darfor-ar-anna-sjodin-oskyldigt-domd/

 6. gester skriver:

  Tröttsamt kan det vara Fredrik. Det jag tycker är tröttsamt är alla dessa som bråkar på krogen som exempelvis Anna Sjödin. Dvs de som tror att man kan strunta i tillsägelser från personalen.
  I det läget om man blir nekad mer sprit så reser man sig och går ut, svårare än så är det inte.
  Om man tycker det är rätt eller fel har inte med saken att göra i det läget.
  Resten av de som är aktiva i Rättssäkerhetsorganisationen och deras ”brott” avstår jag att kommentera. Men det verkar vara en skön samling.

  Och varför skulle inte Tito passa hos er?
  Han verkar ju uppvisa en liknande profil som de andra ”oskyldigt dömda” där.

 7. Fredrik skriver:

  Anna Sjödin ifrågasatte varför vakten kallade hennes väninna hora. Men du har väl köpt vakternas version som spreds i media.

  Kanske skulle du istället fundera lite över hur du själv skulle uppleva det om det var din fru/sambo/syster som blev misshandlad och vakterna sedan fick statens hjälp att komma undan.

  Vad är det som gör din tråkiga debattstil mot exempelvis de som är aktiva i rättssäkerhetsorganisationen. Fundera istället över den kille som blev anklagad för våldtäkt och fälld i tingsrätten men sedan friades i hovrätten när han bytt advokat till en som brydde sig om att tänka och ifrågasätta. Kerstin Koorti som den nya advokaten hette tog sig till platsen för den så kallade våldtäkten och upptäkte att platsen var så full av vatten att en våldtäkt var omöjlig. Men polisen hade inte ens varit där.

  Det finns mycket att fundera över i rättsväsendet utan att besservissrar ska komma och prata om rättshaverister.

  I Anna Sjödins fall pratar du om att hon struntade i tillsägelser från personalen. Men du skriver inte som det var att hon hade oberoende vittnen på sin sida. Du uttalar dig alltså om saker du inte vet ett dyft om.

  Då är det lätt att klappa folk på huvudet och vara självsäker.

Kommentarer är stängda.