Avtalskompetens saknas hos Sjöbo kommun

Och så fick man det bekräftat att det här med att teckna avtal och sköta upphandlingar är inget som tjänstemän eller politiker i Sjöbo kommun klarar av.

Vi kan börja med upphandlingen av sophanteringen i kommunen.
Alla turer som varit där är lite väl krångliga att reda ut men i nuläget så vill Sjöbo kommun ha 1,3 miljoner extra av Ohlssons för kvalitetsbrister i sophanteringen. Och Ohlssons i sin tur vill ha 2,3 miljoner för extra kostnader.
Frågan kommer med största sannolikhet avgöras i tingsrätten. Med andra ord kommunen klarade inte av att sköta upphandlingen på ett korrekt sätt.

Sedan nu så kommer trasslet kring utförsäljningen av Sjöbo elhandel. Där kommun lagt sekretess på i stort sätt allting. Kommunens elhandel är sålt, men ingen vet vilket pris som det är sålt för. Då det bestäms först om en månad.
Där hanterade kommunen frågan så att de tänkte vänta med att skriva på sin del av avtalet efter tiden för överklagande gått ut.

Nu är avtalet överklagat vilket innebär att det med stor sannolikhet inte gäller längre. Med andra ord inget vet om elhandeln är såld eller inte.
Visst låter det här som en kommun som överhuvudtaget inte skall befatta sig med avtal?

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.