Ärlighet varar inte längst

kan man konstatera när en kvinna nu kan få sänkt a-kasseersättningen efter en platsansökan som inte betraktas som seriös.
Och när man läser ansökan så kan jag nog hålla med om att den inte utstrålar en vilja att skaffa arbete.

Så en reducering av ersättningen ser jag inget fel i. Samtidigt så undrar jag vad hon tänkte. Inte mycket kan man konstatera i alla fall. Det hade väl inte varit några problem att skicka iväg en seriös ansökan och sedan göra bort sig på anställningsintervjun.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Ärlighet varar inte längst

 1. Ron skriver:

  Helt rätt att försöka komma åt en sådan arbetsskygg smitare. det korta avstånd som det handlade om för kvinnan att pendla hade inte hindrat en person som verkligen ville arbeta. Hoppas hon blir av med alla former av ersättning.

 2. Karl skriver:

  Och nu slösar hon ännu mer av våra pengar genom att överklaga det hela, en ANDRA gång t.om.? Ganska klart att det är en arbetsskygg individ då…

 3. PaljettenQ skriver:

  Efter att ha varit gräsänka i två år där min man veckopendlade så är då jag lite kluven inför det där med att tvinga folk att ta jobb på annan ort.
  Det var ett rent helvete!
  Allt beror ju på om det går att dagspendla eller ej… dessutom kanske man inte behöver formulera det hela som hon gjorde i sin ansökan. Eftersom det inte var ett regelrätt erbjudande så vette tusan om hon borde fällas, men hon borde helt klart visa på flera andra dugliga jobbansökningar för fortsatt ersättning.

 4. urban skriver:

  Det är ungefär 11 mil mellan orterna, vilket går att dagspendla.
  Sedan skall man tänka på att här rör det sig om en person varit arbetslös länge. Bara den omständigheten gör att arbetsgivare brukar vara tveksamma till att anställa arbetslösa. Ju längre tid de varit arbetslösa desto lägre vilja av en arbetsgivare att anställa.

  Den omständigheten bara det bör vara en stor drivkraft att komma in i arbete igen. Även om det bara gällde ett vikariat som i det här fallet.
  Om nu personen verkligen vill arbeta. Och det är på den punkten med viljan det råder tveksamhet vill jag nog påstå.

  Dessutom är det enormt korkat att göra på det där sättet. Om man nu inte vill arbeta och leva på a-kassa istället kan man alltid sumpa ett arbete på andra sätt.

 5. PaljettenQ skriver:

  Absolut, det har du rätt i. 11 mil är inte långt, det går säkert arbetspandlartrafik mellan orterna.
  En enkel varning då? Hon bör ju få en handledare som ”lär” henne vad som är rätt och fel, för något galet är det ju syvende sist.
  För vem vill leva på bidrag?

Kommentarer är stängda.