Alliansen lägger sig platt

Att alliansen på mer eller mindre gett upp fram till valet 2018 börjar bli alltmer tydligt. Först decemberöverenskommelsen, även lämpligt nog kallat för #DÖ på twitter till exempel. Och nu då att de tänker lägga varsin budget och inte gå gemensamt. För risken om de la en gemensam budget är naturligtvis att den hade gått igenom och då kunnat riskera ett nyval. Och nyval verkar de vara livrädda för.
Istället väljer det att lägga sig platt för regeringen med Socialdemokrater och Miljöpartiet och naturligtvis Vänsterpartiet som baksätespassagerare med inflytande.

Alliansen hade tre andra val efter valet. 1) Försöka gör upp med Socialdemokraterna. 2) Ta stöd av Sverigedemokraterna. 3) Låta det gå till nyval.
Och så väljer de att vika ned sig och acceptera att låta de rödgröna bestämma den väsentligaste politiken för fyra år framåt.

Att de sedan bjäbbar på lite smått att de minsann inte tänker acceptera vad som helst i budgeten är ingenting att bry sig om. Utan det är mest tomma ord för att det skall låta lite bättre och folk skall tro att de kan sätta ned foten när så krävs.
Lite lekstuga över det hela kan man nog kalla det för.
Å andra sidan så är ju det här med att sitta i riksdagen inte alltför betungande, lång semester, bra betalt och rösta precis som partiledaren säger.
Och undrar om det inte finns ett dagis i riksdagen också. För mycket service verkar där finnas för övrigt.
För det enklaste vore nog att skicka ned alliansledamöterna dit med lite leksaker så kan de sysselsätta sig under resten av mandatperioden. För i kammaren behövs de inte.
Och så kan de ha Gustav Fridolin som lekledare.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.