Bloggteknik eller snarare brister i densamma

Som nybliven bloggare har jag upptäckt att en del saker behöver åtgärdas, efter jag lärt mig dem vill säga. Mickey har haft vänligheten att komma med en del tips redan.

Så i förhoppningen att det finns fler vänliga människor så; det här är några av sakerna som står på dagordningen att åtgärda för bloggen. Om inte så får jag fixa det på egen hand.

 • Alla menyer på svenska. (har installerat de filer som skulle behövas men inte är det svenska i alla fall, så jag översätter det jag kan i filerna)
 • Sätta in besöksstatistik på sidan.
 • Lägga in någon AdSense-reklam, diskret
 • Se till att bara en sammanfattning av inläggen visas på första sidan. (inställt redan via kontrollpanelen men det fungerar uppenbarligen inte, eller vilket kanske är troligare jag har missat något) *
 • Få category ersatt med kategori så det ser ut så här /kategori/politik-internationell/ istället för så här /category/politik-internationell/
 • Minska ned storleken på bokstäver något. Får avvakta lite/ korr. 060802
 • Få ordning på feeden – Vad det nu är för något :)
 • Få ordning på permalänkarna, vilket innebär att först förstå vad det är för något.
 • Fixa pingen och trackbacken, misstänker att det har att göra med feeden, puh…
 • Ordna så att de senaste inläggen visas på första sidan.

Tror det räcker där, annars kommer det se ut som ett valmanifest för Miljöpartiet. Frågan är dock om jag kommer vara lika framgångsrik att få igenom mina punkter som de har varit. Fyller på med mer när jag har åtgärdat någon punkt och ja, jag vet hur man googlar.

*Hm eller Mickey snarare

060802 Jag försöker placera min blogg som finns i Vollsjö på bloggkartan.se med denna textrad. Klart. Fast det är fortfarande markerat en grön blub istället för röd på kartan. Men den står i med när man får upp Vollsjö så det får räcka, tills vidare.

Edit: 060910, ping har jag fått lite grepp på nu.

Det här inlägget postades i Allmänt, om denna blogg. Bokmärk permalänken.

6 svar på Bloggteknik eller snarare brister i densamma

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  Jag kommer att skriva lite guider hur man bloggar /skriver/ för att få en bredare och större publik. Kommer nog 2 inläggom det inom närmaste dagarna.

  Gällande ”Se till att bara en sammanfattning av inläggen visas på första sidan” så har du bara ändrat så att vi som läser dig via en feed (rss) får endast sammanfattningen. Detta bör du ändra tillbaka, det är bättre att låta prenumeranten att få hela inlägget. Varför kommer jag att förklara närmare sen i min guid-tips.

  Inställningarna som krävs för att visa sammanfattningen på förstasidan behöver göras i själva bloggtemat, dvs direkt inne i php-koden. Alla teman ser lite olika ut så jag kan inte säga på rak arm var du ska ändra, men om du ger mig ett tillfälligt adminkonto på bloggen så kan jag fixa det till dig. Det är ett par koder i temats index.php som måste förändras.

  Liten ordlista finns föresten här: http://bloggbloggar.se/ , där kan du få en liten aning om vad feed, trackbacks mm är.

 2. h.urban skriver:

  Men, men det där med sammanfattning blev ju tvärtemot vad jag vill uppnå. Förresten inte snällt att påpeka saker som jag bokat för som klara Mickey 🙂

  Tackar för länken och ser fram mot dina guider. Att släppa ens förstfödde till en främling…men jag litar på din goda omvårdnad och mailar koder.

 3. Jinge skriver:

  Jag tycker att du inte ska ha så bråttom! Kolla runt på alla WP-bloggar och se hur du vill ha det. Denna är snygg och ren, dessutom tycker jag att textstorleken är bra. Hittar du på något som du tycker är akut så får du maila!

 4. gester skriver:

  Jo , men när man tittar sig omkring bland bloggar så känns det att man borde hyfsa till den mer. Men tackar för ditt erbjudande om hjälp och får konstatera att bloggvärlden verkar onekligen bestå av en vänlig atmosfär.
  Skall koncentera mig på innehållet ett tag framåt.

 5. Annica Tiger skriver:

  Content is king.
  Innehållet är viktigare än utseendet och jag tycker att du ska låta det växa fram i lugn och ro. Till slut blir det som du vill ha det.

  Annica

 6. gester skriver:

  Jodå, skall ta det lite lugnt med utseendet och koncentera mig på innehållet. Behöver lite tid att hitta balansen så jag får prova mig fram några månader till. Inte så att engagemang och idéer saknas men balansen behöver en liten eftertanke. Blev lite väl mycket Carola kanske så här i starten. Men det tar jag igen med annat om ett tag.

Kommentarer är stängda.