Renare luft

Ren luft är något som de flesta strävar efter. Hittade en sida där man får lite information om luftrenare.
Funderar på det som ett alternativ till andra metoder att avlägsna dålig luft inomhus.
En del av våra besökare muttrar lite över röklukten hos oss. Bara de riktigt känsliga skall jag påpeka. Alternativen att rena luften är öppna fönster med följd av att det blir kallare inomhus. För att kompensera detta behöver jag elda mer vilket i sin tur medför att luften utomhus blir lite smutsigare. Enkelt uttrycket en omlokalisering av dålig luft.

Ett annat alternativ är att förlägga rökningen utomhus, men det känns inte riktigt som ett vettigt alternativ att plåga sig själv på det sättet i sitt eget hus. Dessutom är det nog med plågor bara det här med rökningen så varför lägga på ytterligare en sten på bördan.

Växter är även de bra luftrenare. Frågan är bara hur mycket växter som går åt för att rena luften i ett hus. Med stor sannolikhet ett antal. De skall då vattnas med vissa intervall annars går de över i ett tillstånd som i sig sprider dålig luft. Då vi redan har ett antal växter, som vi sköter bra, känns inte det som ett vettigt alternativ heller för luftrening.

Två alternativ verkar med andra ord återstå för att uppnå renare luft, det ena är att mekanisk väg, eller hur nu en luftrenare fungerar, det andra är att sluta röka.
Det sistnämnda skulle med stor sannolikhet ge en del positiva effekter på hälsan och ekonomin. Det förstnämnda innebär att vi fortfarande kan starta dagen med en kopp kaffe och cigarett.
Tål att funderas på.
Dessutom skulle min hobby att samla på askkoppar kännas lite tråkig om vi slutade röka.

Andra bloggar om: , , , ,

Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Renare luft

  1. Pingback: Digital Dreams » Blog Archive » Attraktiva ord

Kommentarer är stängda.