Ingen bra ide

Det här med att bygga som jag skrev här visade sig vara lite svårare svårbemästrat.
Om man bortser ifrån det rent praktiska med hur rummen skulle fördelas, krävs det ett visst mått av praktiskt handlag. Jag har byggt en del i mina dagar. Lego var en utmärkt start att lära sig grunderna i byggandet, sedan det mer avancerade övningar som Mekano som en person, inte alltid så omtyckt, fortfarande använder upp i hög ålder.
Besvärligheten med att använda de två byggteknikerna är att när man kommer ut i riktiga livet. Passformen på objekten som skall sättas ihop är inte så bra. Det fungerar inte riktigt på samma sätt med cement, trä, kakel och så där. Fast å andra sidan är jag inte ensam, på 70-talet byggdes det ju hus med samma teknik som Lego, och inte tusan fungerar det speciellt bra.
Min mindre bara anlag för byggande kan också ligga i familjen.
Min far åkte ibland ut en tur på landet och visade någon form av elcentral i tegel han hade ritat. Han brukade peka på den och säja att den ritade jag men det blev lite fel. När de skulle sätta in transformatorn upptäckte det att bygganden var 1 meter för kort. Så de fick riva och börja om från början.
Med det sociala arvet i fråga om konstruktion skall man kanske inte fundera på att bygga om badrummet själv.
Så ombyggnationen får vänta ett tag och utföras av andra när kassan så tillåter. Synd egentligen, hittade här ett intressant badrum. Observera handfatet i bit ned på sidan. Där kan man snacka om akvarium.
Eller så får jag skaffa en egen coach till hjälp vid renoveringen.
Undrar bara om fiskar äter tandkräm det skulle underlätta matningen högst väsentligt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.