Vaffö gör de på detta vis?

Jag har tidigare skrivit lite om den webbplats som siktar in sig på att ta plats 1 på sökordet Sverigedemokraterna i Google. Och då också redogjort varför jag inte avser att länka till sidan.

För ett tag sedan blev också SDs huvudwebbplats hackad. Så där trasslade det till sig ännu mer för dem. Men deras motåtgärder som de vidtar för att behålla plats 1 och även få in fler av sina webbplatser övergår mitt förstånd vad de sysslar med.
De har nu lyckats sänka sin egen se-domän långt ned i Google och håller successivt på att även dra ned sin egen net-domän också.
Så idag ser det ut så här när man söker på Sverigedemokraterna.

De-domänen har lagt sig ovanför och den är verkligen inte positiv till SD. Wikipedia överst men det är nog bara en tidsfråga före de-domänen lägger sig överst.
För mig som håller på med sökmotoroptimering blir man lindrigt sagt beklämd, av yrkesmässiga skäl, när man ser någon som så konsekvent arbetar sig nedåt i sökresultaten.

Det här är lite som en biltävling mellan Stockholm och Göteborg. De-sidan startade från Stockholm, Sverigedemokraterna från Sundsvall.
Nu har de-sidan kommit till Linköping och SD tagit sig till Umeå.

Detta trots att det fullkomligt vimlar av tips hur man skall bete sig på nätet och bloggar.
Visst det står inte i klartext vad de skall göra för att ta tillbaka sina platser. Men inte långt ifrån. Dessutom är tekniken för att klara av det inte något som kräver ett större mått av kunskap.

Så det lär nog bli plats 1 för de-domänen snart.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Simon om det hela för ett tag sedan.

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vaffö gör de på detta vis?

Kommentarer inaktiverade.