Utmärkt förslag av M

Ser att Moderaterna via dess partisekreterare Per Schlingmann håller på att fram ett förslag på ett kontrakt för invandrare.
Invandrarna skall tydligen lära sig vilka regler och värderingar som gäller i Sverige. Med andra ord överföra svenska värderingar som Per uttrycker det.
Tycker förslaget verkligen är på tiden. De där som kommer till oss från andra länder och skall bosätta sig här bör känna till hur det skall vara i landet.

Frågan är bara vilka värderingar som skall prioriteras att läras ut.
Är de där med att supa sig asfull på helgerna, ge sin fru lite stryk då och då, slå ihjäl någon och sitta knappt sju år i fängelse, trixa så mycket man kan för att slippa betala skatt, med andra ord lära sig vad en moderatbetalning är?

Mycket är det som skall överföras i värderingar.
Men när man nu ändå håller på att titta på ett kontrakt borde det nog omfatta alla som bor i landet.
Ja menar det finns så många värderingsfrågor där politikerna och folket går i otakt. Så det är dags för oss alla att lära sig deras värderingar också.
Vi, väljarna, måste lära oss att acceptera fullständig övervakning av våra liv, inte fildela, inte klaga på politiker som pensionerar sig efter några års tjänstgöring i riksdagen, inte klaga på att inkompetenta personer utses till generaldirektörer eller andra smörtjänster, inse att de där i EU kan styra Sverige bättre än vi själva kan. Att försvaret fortfarande kostar miljarder varje år men vi inte kan försvara vårt eget land.
Att vi skall göra uppoffringar för miljön när de som bestämmer kan strunta i det.

Ja det är många värderingar vi i Sverige behöver ta till oss.

| jj.n | Blogge | Opassande |

Dagen | SVD, 2, 3 | DN

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Utmärkt förslag av M

Kommentarer inaktiverade.