Inte mycket till höjningar

Med krigsrubriker skrivs det att de rödgröna tänker chockhöja skatten för de rika.
Sedan tittar man ordentligt så är det för de som tjänar mer än 115.000 per månad som visst skall få en höjning av skatten med ungefär 1.700:- per månad.
Chockhöja, vete tusan om man skall kalla det för. Dessutom berör det en mycket begränsad grupp av landets skattebetalare. Så inget att uppröras över från någon sida.

Gruppen som omfattas ungefär 37.000 personer (källa SCB) i hela landet. En liten och mycket begränsad klick med andra ord.

Fast för att undvika tidningsrubriker så hade de varit smartare att kontakta personerna personligen och informera om det hela så hade massmedia inte blivit indragna i det hela.
37.000 personer och det är ungefär 200 arbetsdagar kvar till valet det ger ett snitt av 185 personer per dag som skall kontaktas och lite diskret upplysas om att deras skatt kommer höjas.
Sätter man 20 S-märkta valarbetare på det hela så är det klart till nästa val. Dessutom med ett personligt hembesök så kan valarbetarna ta med sig fika och bjuda på samtidigt som de förklarar varför skatten skall höjas.

One Response to “Inte mycket till höjningar”

  1. Expressenartikel chockerar omvärlden | Udda Nyheter med Mickey J Barczyk Says:

    […] Urban på sin blogg blev så chockad att han gjorde research kring hur många som kommer få denna chockhöjning till skatt. Han blev omedelbart chockerad över att det rör sig om 37′000 chockade svenskar. Typ 0,0038 procent av befolkningen. Det är samtidigt oklart kring hur dessa chockerade svenskar kommer att påverka sjukvårdköerna när de om 7 månader kommer att söka sjukvård för att få bukt med sin chock. En sak är dock säker, det blir svårt för dem att få ihop pengar till privatvård hos psykologen med denna sorts chockhöjning av skatten. […]


Bad Behavior has blocked 8841 access attempts in the last 7 days.