Rör inte mitt kött

Ser att LRFs förbundsordförande propagerar för kött och då framför allt svenskt kött. Förvisso helt naturligt för en person i hennes ställning men också en liten tankeväckare omkring det populistiska jippot köttfria måndagar. Ett jippo som naturligtvis en del muppar samt Miljöpartiet stödjer.

Människan är skapad för att äta kött, ett faktum som lätt glöms bort av alla köttmotståndare.
Däremot kan jag tyvärr inte dela vadsomhelst uppfattning att svenskt kött är att föredra. Nästan tvärtom, kött från Latinamerika håller en betydligt högre kvalitet än det man kan få tag på från Sverige. I alla fall om man inte har tillgång till ställen som Östermalmshallen och dylika inrättningar.
Fläskkött skall vi inte prata om i det här sammanhanget, där verkar grisbönderna satsa på att föda upp anorektiska grisar. Fett är en styggelse och förekommer knappt i en enda kotlett nuförtiden.
Men trots den begränsade tillgången på kött av riktigt god kvalitet så är det inget jag har haft en endaste tanke på att sluta med.
Nu kanske min kräsenhet på kött bottnar i några veckor i Brasilien för ett antal år sedan. Där kan vi verkligen prata om kött.

Här i landet får man väl om mupparna får bestämma hålla tillgodo med levande föda i värsta fall.

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Rör inte mitt kött

 1. Pingback: Oj vad det pratas kött! | Sociala medier i de gröna näringarnas land

 2. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » Oj, vad det pratas kött

 3. habben skriver:

  Lugn nu gubben, ingen tänker tvinga någon att sluta äta kött. Det handlar om att minska mängden kött folk äter. Vi äter 50 % mer kött i dag i sverige än vad vi gjorde på mitten av 90-talet. Jag var iaf inte hungrigare på 90-talet, inte mindre vältränad heller för den delen.

  Du verkar ha något emot miljön, som att du helst vill ha miljöförstöring. Om du inte missat det, så är inte dagens konsumtionsnivåer hållbara. Det handlar inte om att vara en ”miljömupp”, det handlar om matematik. Ekvationen konsumera ännu mera och ta av jordens tillgångar, går helt enkelt inte ihop.

 4. urban skriver:

  @Habben. Du äter vad du tycker passar bäst, inget jag tänker lägga mig i. Och så äter jag det som passar mig bäst och ingenting som du lägger dig i.
  Så är allt frid och fröjd.

Kommentarer inaktiverade.