Twitter kommentardödaren

Mitt förhållande till Twitter är kanske inte det bästa, vilket framgår här. Jag har iof ett Twittterkonto, men som synes inget jag använder.
Nu skall jag inte döma ut användningen av Twitter i sig, det fungerar i en del fall, även för kunder.

Däremot är Twitter ett effektivt sätt att ta kål på en vettig debatt i kommentarsfältet på en blogg.
I inlägget här länkar jag till Nikke och Simon. Jag tyckte deras artiklar var intressanta även om jag kanske inte delar åsikterna fullt ut, men intressanta är de.

Med andra ord det skulle vara intressant att ge lite synpunkter och kommentera på deras bloggar.
Men hur ser det ut. Hos Simon finns det 58 kommentarer, verkar ju vara en intressant och givande diskussion vid första anblicken. Men sedan tittar man lite närmare på det och då hittar 31 små snuttar från Twitter i kommentarsflödet. 18 stycken riktiga kommentarer sedan några trackbacks.

Hos Nikke ser det bättre ut. 21 kommentarer varav 8 stycken från Twitter. Nikke har dessutom den goda smaken att lägga trackbacks separerade från kommentarsflödet för övrigt.

Men oavsett det är mängden störande brus som inte tillför diskussionen direkt på bloggen någonting irriterande.
Nu kanske jag är lite lättstörd men på något sätt tycker jag att man kanske bör kommentera direkt i anslutning till bloggen och inte peta in några ord på sitt Twitterkonto bara för att låta det i många fall meningslösa pladdret där fortlöpa.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Twitter kommentardödaren

  1. Magnus skriver:

    Jag håller med om att det krånglar till kommentarerna en hel del, det bästa vore naturligtvis att skilja ut twitter-trackbacks och lägga dom i sidebar eller liknande.

  2. urban skriver:

    Reagerar en del på att allt blir fragmenterat med att släppa in Twitter i det vanliga kommentatorsflödet. Verkar, om jag skall vara elak, enklare för en del att peta ned några ord i Twitter än att ge en riktig kommentar. Just bara för att hålla igång sitt eget flöde i Twitter. Och det av en anledning vars logik är dold för mig.

    Man kan bara tänka sig hur det kommer se ut när realtidssök tränger igenom ordentligt hos folk. Då kommer det spam vi har sett tidigare verka som en liten försynt viskning.

Kommentarer är stängda.