Twitter – Vad är det bra för?

Twitter gör mig lite fundersam. Jag öppnade ett twitterkonto för att prova på funktionen skrev några inlägg men tyckte att det verkade lite infantilt och tömde kontot efter ett tag. Så nu får det stå där utan inlägg.

Blir mer och mer förbluffad när jag läser en del av de som använder Twitter.
Jag är inte intresserad av att veta vad folk åt till frukost, eller om de skall ut med hunden, eller om de skall ta en tupplur eller om de köpt en glass eller vilken färg det är på avföringen efter ett toalettbesök.
Tror knappast att någon är intresserad av mina dagliga gärningar heller.
Men det finns säkert någon mening med det som jag inte upptäckt än.

BloggtidningenÅsiktstorpedArwengrin

Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Twitter – Vad är det bra för?

 1. Tack för din trackback!

  Jag hade _exakt_ samma funderingar själv tidigare. Jag bryr mig inte det minsta om att någon gått och hämtat en kopp kaffe och glömt sockret!

  Det jag använder Twitter till är främst för att hitta information till artiklar/inlägg jag tänkt skriva. Det finns väldigt bra resurser för att hitta hur mycket info som helst via Twitter. Själv använder jag inte twitters egna sökmotor utan istället några andra som är lite bättre.

  Twitter är även grymt bra om du efterlyser något. Säg att du exempelvis letar efter en viss drivrutin eller kanske en reservdel till en bil. Då kan du enkelt och snabbt slänga ut frågan på Twitter (till lämpliga hashtags exempelvis #drivers). Det brukar inte ta många sekunder innan du fått superbra svar från folk du aldrig någonsin hört talas om tidigare!

 2. Jonas skriver:

  Tack för länken! Ja, Twitter är inte så lätt, det tog mig ett tag att bli vän med Twitter. Nästan ett halvår från det jag skaffade kontot tills jag började upptäcka några intressanta personer att följa. Nu följer jag främst andra personer som skriver och publicerar sådant som är intresant för mig att veta. John Cleese, också, för att han är rolig. Jag är @jea, på Twitter. Om du någonsin börjar använda Twitter igen. De jag följer och som följer mig skriver sällan om frukost :).

 3. gester skriver:

  Tack för kommentarerna.
  Nu gick det fort att få svar på en fråga via en blogg också. Kan man säga att det gick twitterfort då? 🙂
  Men ok ni har en poäng onekligen. Jag har väl bara ramlat in på fel twittrare då. För exemplen jag tar upp stämmer. Faktiskt det där sista med färgen och då kändes det inte riktigt som att Twitter var något att syssla med.

 4. Tänkte bara lägga till: twitter är ett enormt stort fenomen. Mycket tack vare de 100-tals olika 3e-parts-siter som finns. Hade twitter bara handlat om färger på avföring (absurt) och liknande så hade det dött ut för länge länge sen.

  Sen tycker jag det är viktigt att poängtera att twitter inte är användbart för alla. Bara för att coca-cola dricks av massor betyder inte det att jag måste gilla smaken själv 🙂

 5. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Twitter – meningslöst pladder

 6. Magnus skriver:

  Jag var också väldigt tveksam innan jag skaffade ett Twitter-konto. Jag skaffade ett, lät det ligga ett tag innan jag började använda det och upptäckte att det faktiskt var en bra grej.

  Precis som Arwengrim skriver, så kan man få info mm väldigt fort. Jag sökte till exempel efter en Spotify-invite; det tog bara några sekunder att hitta en som hade det, och ett par minuter senare låg den i inkorgen 🙂

Kommentarer är stängda.