Näthatet ett nytt lyxproblem

Näthatet brukar då och då dyka upp till diskussion så senast idag i Aftonbladet.
Debatten omkring det hela verkar lätt rörig och sakna en del nyanser.
Visst det är ett problem i specifika fall men det överdramatiseras en hel del. Så mycket av det är ett nytt skapat lyxproblem.

Bloggare som hatar
Anonyma bloggar som öser ut sitt hat eller hånfulla kommentarer över andra på sin blogg, det är ett problem. De är svåra att värja sig emot. Det går att anmäla alla som använder sig av gratisbloggar till administratören som sköter bloggtjänsten. Ligger de på egna domäner kan man försöka via webbhotellet som bloggen ligger på, eller i grova fall anmäla det hela till polisen. Men då pratar vi om rena förtalsbloggar och ligger de utomlands är det svårt att åtgärda.
Den här typen av hat är det som utgör det verkliga problemet, det andra är småsaker.

Näthatare som kommenterar
Nu pratar vi om dem som kommer med kommentarer i andras bloggar. De bör inte utgöra några större problem.
Men visst släpper man igen alla som kommenterar utan att godkänna kommentaren först, ja då kan man uppfatta det som ett problem.
Det går i de flesta fall mycket snabbt att gå igenom vilka kommentarer som skall godkännas, vilka som skall raderas, och vilka som skall spärras som skräppost.

Om man inte tycker sig kunna ta den tiden för att granska kommentarer som skall in på ens blogg eller tar illa vid sig av det man läser före man kastar det till papperskorgen. Då bör man nog ta en funderare på om man överhuvudtaget skall driva en blogg.

Näthatare i media
I de media där folk kan kommentera en artikel anonymt finns de också de där näthatarna. Jag såg det framför allt när det gällde debatten om vaccineringen. När tidningarna släppte igenom den ena efter den andra idiotkommentaren i ämnet. Nu pratar jag inte om de som hade andra åsikter än undertecknad utan om de som skrev rent larv och ville verka lite tuffa.
Ja där ligger lösningen i att media får faktiskt börja titta över sin moderering av kommentarer lite bättre. Som det är nu är den under all kritik.
Men där ligger ansvaret helt och hållet på media. Vill de ha kommentarer som är något så när vettiga så får de faktiskt se till att moderera dem också.

Så var ligger problemet egentligen?

Mkeriksson har förstått det här bra.

/urban

Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Näthatet ett nytt lyxproblem

Kommentarer inaktiverade.