Välbefinnande, olika vägar

Välbefinnande finns det olika vägar till. Nu, dagen efter valborgsmässoafton, lär en hel del upptäcka att det välbefinnande som infanns sig då, har förbytts i något helt annat. Samma mönster år efter år. Nästa stora helg för välbefinnande inträffar vid midsommar, med en något mindre välbefinnandehögtid runt skolavslutningarna.

För egen del så är det artificiella överdådiga välbefinnandet i flytande form utbytt mot mer hälsosamma övningar.
Övningar som förvisso är av nöden tvingade då kroppen ibland har en liten tendens till att inte riktigt bete sig som man vill. Eller snarare den gör precis som man vill, men den trilskas lite ibland i form av ryggskott.
Ett ryggskott är synnerligen obehagligt och plågsamt. Någon direkt lindring eller bot kan inte sjukvården prestera. Lite sjukgymnastik kan man få, om man nu lyckas med konststycket att boka en tid för det.
Något som fungerar är zonterapi, som Wikipedia beskriver på följande sätt. Visserligen verkar den enligt beskrivningen vara lite tveksam och inte fullt dokumenterad fungerande läkande metod.
Jag var därför tveksam när jag först bokade en tid för zonterapi. Men med en väntetid på en vecka hos sjukvården och ett kraftigt ryggskott så griper man alla halmstrån.
Det fungerade då för några år sedan och det har fungerat sedan dess vid andra tillfällen.
Andra tillfällen har det tyvärr blivit. Eldar man huset med ved och det går åt 50 kbm per år, blir det mycket ved som skall hanteras.

Ett angenämt sätt att uppnå välbefinnande utan att först ha krämpor eller få konsekvenser dagen därpå verkar vara att besöka ett Spa. Nu tänker jag inte på orten Spa i Belgien, som säkert är trevlig den med. Utan på själva inrättningen spa.
Att kunna koppla av en helg med, bad, mat, massage, som väl är en enklare form av zonterapi, verkar trevligt. Lite som att åka bort på en weekend men inte bara slappa så där i största allmänhet utan faktiskt få lite välbefinnande på köpet.
När man tänker efter så borde Spa-anläggningarna ha sin högsäsong nu så här dagen efter valborg.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Hälsa. Bokmärk permalänken.

1 svar på Välbefinnande, olika vägar

Kommentarer inaktiverade.