Sju anledningar till att stanna i Sverige

Magnus har i ett inlägg gett 7 anledningar till att lämna Sverige så jag skall väl inte vara sämre och ge sju anledningar att stanna kvar i Sverige.

1)    Man kan få vara ostörd om man vill. Ingen förväntar sig att man hela tiden skall vara kommunikativ eller överdrivet trevlig mot folk. Ser man grannen räcker det med en liten nick så är det avklarat. Inga nyblivna föräldrar som kör upp en dräglande unge i ansiktet och förväntar att man tycker den skrikande gaphalsen är söt.
2)    Vi slipper massa skrytpellar. Inga struntförnäma typer som skryter om hur de lyckades hitta på någon totalt onödig pryl som de har tjänat pengar på. Och som vräker sig i rysk kaviar, nya lyxbilar eller plastikopererade bimbos som klänger på dem.
3)    Klimatet är nästan det bästa med Sverige. Malaria dödar några miljoner varje år. Men inte här hos oss, myggjävlarna som sprider malaria överlever inte vintern. Vi kan stoltsera med skidåkare i världsklass samt känna oss stolta över deras framgångar.
4)    Systembolaget. Systembolaget är en av pärlorna i landet. Det har gjort oss disciplinerade och punktliga. Om man inte kan planera sitt drickande dagen före eller tidigt samma dag visar det att man är totalt oförmögen att ta ansvar för sitt liv. Och kan man inte ta ansvar för sitt liv skall man verkligen inte dricka alkohol.
5)    Våra bostäder håller hög klass. De är byggde i tegel, cement och andra tåliga material. Inte av koskit och vass som ramlar ihop som ett korthus om det blåser lite eller jorden skakar till som i andra länder.
6)    Vi är skyddade. Tack vare myndighetens omsorg om vår säkerhet behöver vi inte riskera att vakna upp en dag och höra att överste Bumbbumba genomfört en statskupp igen,  som de som bor i bananrepubliker får höra ständigt.
7)    Vi värnar om kontinuitet. Människor behöver lång tid för att lära känna varandra. Då är det också viktigt att om man skall anställa någon att de är en process som kräver omsorg och behöver ta tid för att allas trygghet skall säkras. På samma sätt gäller att se till att en anställd får tillfälle att under lång tid lära sig arbetet. Förr eller senare kommer han klara av det även om det kanske inte verkar så. Att då bara kasta ut dem är barbariskt, och det stadiet har vi för länge sedan passerat.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Sju anledningar till att stanna i Sverige

Kommentarer inaktiverade.