Senpåkommen nymoralism

Maria Wollin och Birgitta Ohlson upprörs över spelet Rapelay, som kom 2006. Att spelet i sig verkar vara obehagligt är en sak. En annan sak kanske är att det nog finns en del andra spel som man kanske borde uppröra mer.
Jag tänker på de där spelen där man mördar folk i parti och minut. Counter-Strike till exempel.
Men att ta livet av sina medmänniskor i spel eller matas med långfilmer på bio och TV med samma tema är inget att bry sig om.
Nu är spelet från Japan. Och om japaner kan man säga mycket, men det tänker jag inte göra.

Risken är väl nu bara att en del moraltanter kommer börja skrika om censur. Det brukar nämligen bli följden av en sådan här debatt. Så snart kommer någon från det röda laget väcka frågan i riksdagen.

Tur att ingen vet vilka spel jag spelar när jag för lite tid över. De är verkligen omoraliska och borde väl för vissa moraltanter förbjudas direkt.
De är
Simcity; där man utan problem kan placera ut tunga miljöfarliga fabriker i ett bostadsområde och korta ned befolkningens livslängd högst anmärkningsvärt.
Civilization; där kan man om man tröttnar på diplomati släppa en atombomb över sin motståndare.
Spore; där tar vi våldet till en ny gräns. Där går det om man kommit tillräckligt långt i spelet utplåna hela planeter med det fantastiska vapnet planetknäckaren. Och före man kommer dit kan man roa sig med att släppa ned folk eller kreatur från höga höjder. Ja det går bra att ta livet av träd och andra växter om man är lite blödigare till sinnet.

Det ni, där har vi tre spel som borde förbjudas.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Senpåkommen nymoralism

  1. Pingback: Fantasi, verklighet, våldtäkter och nymoralism // Skivad lime

Kommentarer inaktiverade.