Prinsessan Estelle

Att döpa en prinsessa till Estelle är enligt superrojalisten Herman Lindqvist totalt olämpligt och kommer dessutom att utsläta monarkin enligt hans synsätt.
Och de andra namnen förutom Estelle, Silvia, Ewa och Mary ger han inte så mycket för heller.
För det passar minsann inte att heta Prinsessan Estelle. Och han ser, som det verkar, med fasa fram mot den dagen hon kommer heta drottning Estelle.
Men vem vet när den dagen kommer så kanske Estelle är en nattklubbsdrottning och då passar ju namnet bra.

120225
Nästan en pudel om Estelle
Efter den massiva kritiken Herman Lindqvist fick för sitt uttalande att ett namn som prinsessan Estelle inte passade för en prinsessa och eventuellt senare drottning så kommer i dag en liten avbön.
Inte så att han ångrar sig om namnvalet för det vidhåller han fortfarande att det är olämpligt, utan att han beklagar om någon tog illa vid sig.
Han bedyrar vidare att han verkligen är en rojalist och tror på monarkin.

120304
Prinsessan Estelle, ättling till Gustav Vasa
Man kan nästan tro att Herman Lindqvist försöker släta över fadäsen med att ha kritiserat valet av namnet med sin krönika nu.
Där visar han, om än, på slingriga vägar att prinsessan minsann är släkt med självaste Gustav Vasa och inte nog med det utan t.o.m. med Erik Segersäll som levde på 900-talet.

Känns på något sätt som han gör allt vad han kan för att hylla Estelle och minsann visa för omvärlden att hon som person verkligen har blått blod. Och det som en kompensation för hans kritik. När man tittar på hur han redogör för släktskapet kan man lugnt säga att runnare band får man leta efter. Och att kalla henne för ättlig till Gustav Vasa är verkligen att vara ute och segla i det blå.
Men rojalist som han är så försöker han naturligtvis så gott han kan.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

11 svar på Prinsessan Estelle

Kommentarer inaktiverade.