Don Bennechi – Sverige, Asien, Sverige

Sångaren Don Bennechi har kommit tillbaka till Sverige. När han på 90-talet inledde sin karriär här i landet, ja han är svensk, var det inget större fel på hans musik. Hans privata leverne var däremot nog lite väl vilt. Fast av en kille på drygt 20 år och som hamnar i showbusiness och i Stockholms nöjesvärld kan man inte förvänta sig så mycket mer av. Men till skillnad från många andra i samma situation, så kommer han starkt tillbaka.
Med nya låten My Child visar han en helt annan mognad. Den handlar om det smärtsamma vid en skilsmässa. Don Bennechi har mognat och tagit lärdom av livet, vilket han försöker förmedla till andra. Så vi får vara lite bussiga och se till vad han idag representerar och låta det gamla vara glömt.

Förvisso tycker jag hans bakgrund är en styrka då den visar en process på väg mot mognad. Samtidigt är det en liten ruff bakgrund som ökar tilltron till det han sjunger.
Tvålfagra artister utan livserfarenhet är inte övertygande.

Intressant är att han under de senaste åren rönt stora framgångar i Asien. Svenska artister lyckas ofta bra i Asien. I en del fall t.o.m. bättre än här hemma. – Vad är det som gör att det fungerar i Asien för svenska artister?
För mig är det en gåta.
Det räcker med att gå in på en kinarestaurang och höra musik för att bli än mer förvirrad.
Det finns ingenting som ligger i närheten av det sound som västerländska artister producerar i Asien.
– Fast det kanske är just därför?
Det låter annorlunda. Då borde väl vi också uppskatta musik som låter annorlunda. Men inte är kinesisk musik någon höjdare i Sverige.
Så gåtan får förbli olöst. På samma sätt som att det alltid fattas en strumpa när man har tvättat.

Avslutningsvis, välkommen tillbaka Don Bennechi!

Här kommer till du till Dons hemsida. Där kan du läsa mer om honom och lyssna på hans musik. Hemsida: Don Bennechi.

Andra bloggar om: , , , ,

Kultur. Bokmärk permalänken.