Ber om ursäkt grannar, anmäl mig inte

Skulle tända vår braskamin i morse. Morse enligt min arbetstid, vilket för en del andra kanske motsvarar middag, i Skåne vill säga.
Och det blev lite fel där. Inte så att jag inte fick eld på veden, tvärtom det var inga problem med. Men det tog lite tid före den tog sig så där ordentligt. Ungefär en kvart säger vi. Under den tiden så kom det ut lite rök. Lite om man jämför med ett vulkanutbrott.

Spridningen på röken var begränsad. Om man inte hade haft den dåliga smaken att bygga ett höghus, tre våningar enligt Vollsjömått, några hundra meter ifrån vårt hus hade garanterat ingen märkt av röken.
Den närmaste grannen verkade inte märka någonting alls. Visserligen är det lite svårt att se igenom fördragna gardiner. Men om han hade haft synpunkter hade han säkert klivit över vårt stängsel för att knacka på fönstret för att påpeka det olämpliga. Stängsel på en och en halv meter är lätta att ta sig över om man vill.
Så med andra ord inget att fundera över tills jag läser i Johnnys blogg om ofredande mot grupp.
Och där minsann har Johnny hittat att just det där med att sprida rök till grannar uppenbarligen kan räknas till kategorin ofredande av grupp.

Så får väl be om ursäkt igen min kära granne och ni där borta i höghuset. Det kommer inte hända imorgon igen. Om det mot förmodan gör det, ring inte vi håller just på att dra om lite telefonledningar i huset och det är tänkbart att även dörrklockan kommer vara ur funktion samtidigt.
De lät nämligen som tusan både i telefonen och dörrklockan i morse så det måste vara något fel där.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Vollsjö. Bokmärk permalänken.