Länktexters betydelse

I ett inlägg om Expressens Guldspade satte jag titeln på inlägget som Lånta fjädrar, detta då Expressen tagit åt sig hela äran på det grundarbete som bloggaren Magnus tankar gjort.

Effekten blev i stort sätt som väntat i Google när man söker på lånta fjädrar. Placeringarna kanske lite bättre än vad jag räknat med t.o.m. På plats tre inlägget i denna blogg. Plats fyra Expressens artikel om Guldspaden. Ordet lånta fjädrar finns överhuvudtaget inte med i Expressens artikel. Den enda anledningen till att den syns på de orden är att jag i mitt tidigare inlägg använde just länktexten lånta fjädrar när jag länkande till tidningen.
Nu bör det nämnas att orden inte är så väldigt attraktiva för andra vilket gör att det är förhållandevis enkelt att lyfta upp de sidor man vill ha placerade högt upp.
I mitt arbete med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring brukar jag kunna placera sidor med betydligt tuffare konkurrens högt upp.

Till Expressens försvar kan nämnas att de tog in en lång debattartikel från Magnus tankar dagen efter.
Bland andra bloggar som uppmärksammade Guldspaden kan nämnas Johans tankar och annat löst… , Alter ego, Beta Alfa och Jinge

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

3 svar på Länktexters betydelse

Kommentarer inaktiverade.