Reporter på TT och förnekelse

Det här med att förneka något som man inte tror på och det direkt är inte så ovanligt. Lite mer ovanligt är dock att det rör sig om en reporter på TT, dessutom politisk sådan. Där borde man kunna kräva lite bättre omdöme än att gå på känslor.

Det här med att det fanns ett antiSD-plaket i en buss helt synligt från SR väckte en hel del reaktioner. De har lämnat en förklaring som kan verka rimlig. Men spelet på twitter fram tills dess vara lite märkligare från den TT-anställdes sida.

Alla begriper att det är fejk

Du ser ju själv var skylten satt om du tittar på den vänstra bilden (syftar på att skylten fanns på en annan bild, dock inte samma skylt om man brydde sig om att titta)

Det är helt egalt om skylten var photoshopad eller placerad i SR-bilen. Syftet är att sprida misstro mot seriösa medier. Däri består fejket.

Tre tweet under några timmars tid från reportern. Och där emellan ett antal nedsättande kommentarer till de som påpekade det orimliga i det han hävdade. Sedan avslutar han med att blockera att antal personer som hade synpunkter.

Så finns det de som undrar varför journalister har ett förtroende hos allmänheten bara snäppet högre än begagnade bilhandlare.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.