Efter terrorattacken

Efter terrorattacken eller lastbilsattacken som en del media vill få det till, så dyker en del märkliga förslag upp. Bland annat att det skall bli svårare att kapa lastbilar med ny teknik. Vilket förvisso på sikt kanske kan försvåra att kapa en lastbil, men det går ju lika bra med en SUV, som dessutom är lättare att köra och tar sig fram bättre. Så det förslaget är tämligen verkningslöst. Sedan att förbjuda bil- och lastbilstrafik helt i storstäder. Men då med undantag att alla varutransporter skall skötas på tider som folk inte visats ute. Kollektivtrafik och taxi skulle fortfarande få köra. Och se då har vi både bussar och taxibilar som är ute och rör sig, lämpliga att kapa.
En annan verklighetsfrånvänd variant är att sätta upp fler hinder som exempelvis pollare för att hindra bilar att köra in. Vilket blir intressant för då måste varenda gågata i hela landet spärras av för att inte tala om alla torg.
Tankeförmågan verkar inte bara den bästa hos de som lägger förslagen. Enda lösningen är att ta de som kan utgöra en risk i förvar till dess de kan utvisas eller låta de sitta kvar.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.