Afghanistan kanske

Att Säpo anser sig ha fog för att höja den svenska beredskapen när det gäller terrorhot riktade mot Sverige kan man fundera lite på.
Och vad kan vi nu i Sverige ha gjort för ont för att riskera utsättas för någon form av terrorhandlingar.
Tja det finns faktiskt inte så mycket att välja på, när man tittar på vårt agerande nationellt och internationellt. Att det skulle ha kopplingar till SDs intåg i riksdagen känns ju inte som en riktigt bra förklaring.
Utan vi får nog blicka utanför vårt eget land. Och då hamnar vi långt borta, så långt bort som vi aldrig tidigare har haft stridande trupp under hela vår mångtusenårig historia.
Vi hamnar i Afghanistan där vi fungerar som lydiga stödtrupper till USAs krigföring där.

Nu är väl kanske inte alltid den bästa lösningen att ge upp för hot. Men trots allt vi har inget där borta att göra. Så det är lika bra att avsluta vår stödinsats till USA per omgående.
Med tanke på riksdagens sammansättning är det lätt ordnat. När frågan om vårt deltagande i Afghanistan skall beslutas räcker det med att de rödgröna röstar emot Alliansen så kan vi dra oss ur där.

Men det finns en liten hake där. De rödgröna behöver ha stöd av SD för att vinna den omröstningen. Och de har uttryckligen sagt att de inte tänker ta stöd av SD. Så det kommer bli ett dilemma för dem.
Kan man tänka sig att resultatet kommer bli att de rödgröna till slut kommer stödja Alliansen förslag att öka och förlänga insatsen.
Ett inte helt otroligt scenario.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Afghanistan kanske

Kommentarer inaktiverade.