Trapphelvete


Så här ser en helvetestrappa ut, den finns på Karlbergs slott. Just där jag gjorde värnplikten i slutet på 70-talet. Förutom att sitta i telefonväxeln så stod jag som vaktordonnans i det där svarta hålet till vänster på bilden.
Vem det vara som skulle skotta hela den där förbannade trappan när det snöade är nog inte så svårt att lista ut.
Inte nog med att trappan skulle skottas, hela den där förbannande avsatsen där uppe skulle också befrias från snö och framförallt is. Annars kunde ju officerarna halka och slå sig.

Att använda salt var helt uteslutet då det kunde vittra sönder den gamla trappstenen så det fick bli till att knacka is när snön väl var bortskottad.
Och just det året jag var där så kom det snö i sådana mängder att man fick titta tillbaka 30 år i tiden för att överträffa det rekordet.

Men vad har nu det här med nuläget att göra?
Enkelt, jag måste skotta den förbannade trappan till vårt hus nu.

Någon med ett liknande förhållande som mig till snö är darkangel, sedan har vi de som, får jag säga, har ett perverst förhållande till snö som Lilla Mell, tycka att nio minusgrader ger en underbar dag och ser fram mot att åka skidor.  Vik hädan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Vill ha…:-)
  Men Inga Lill pratar om att jag behöver röra på mig så chansen är minimal att jag får köpa det.
  Fast den där klarar väl inte trappor?

 2. Ja alltså trappan till huset kanske inte riktigt ligger i paritet med den på Karlberg. Men före någon som vet hur vår trappa ser ut kommer här och uttrycker sig förklenade så vill jag påpeka följande.
  -Trappan på Karlberg skottades då av en vältränad yngling i 20-års åldern som ett par gånger i veckan idkade fysisk träning.
  – Den ynglingen har på något egendomligt sätt förvandlas till en medelålders man med en viss liten övervikt vars fysiska träning är något mer begränsad.

  Så vår trappa motsvarar nu 30 år efteråt den utmaning som jag stod inför i 20-års åldern med trappan på Karlberg.

Kommentarer är stängda.