Jag kunde ha skrivit in mig i porrfilmshistorien

När jag såg Johnnys inlägg om inte sämre än stormen kom jag på att jag faktiskt en gång i tiden var statist i en porrfilm.
Ja eller porrfilm och porrfilm. Huvudrollen spelades av Jarl Borssén, så det var på den nivån om man säger så. Filmen hette Kyrkohedern och spelades in 1970 bl.a. i Forsmark som inte ligger så långt ifrån Karlholmsbruk. Om orten kan man säga en del men framför allt om Tierp där jag gick i skolan ett år. Och det har jag sagt en del om här i en dag.

För att återgå till filmen. Jag var runt 14 år och följde med min pappa och någon bekant till familjen för att tillbringa en dag som statist.
Alldeles i början av filmen slänger de häxan i vattnet. Då yttrar en kvinna i närbild ord ”Hon flyter hon är skyldig” henne känner jag.

Men för att återgå till hur jag kunde ha skrivit in mig i filmens historia. Regissören Torgny Wickman tyckte att det behövdes ett kraftigt plask när häxan kastades i.
De stenar de använda dög inte enligt hans mening.
Så han fråga om någon statist var villiga att kasta sig i vattnet för att åstadkomma ett plask.
Jag anmälda mig direkt till detta storslagna offer för att bidra till filmhistorien.
Precis när jag skulle hoppa in kom någon rekvisitör på att de kläder jag hade på mig som statist var lånade från någon form av hembygdsmuseum så den jäkeln hindrade mig att hoppa i.
Utan de tog en ännu större sten i stället.

Men det var nära att jag för evigt skrev in mig i filmhistorien som ett plask i en svenska gladporrfilm.

Men för övrigt såg jag inte ett jota. Filmsekvensen skulle föreställa äldre tider så jag fick inte ha på mig glasögonen på hela dagen då jag kanske skulle hamna i närbild. Så tji fick jag där med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jag kunde ha skrivit in mig i porrfilmshistorien

Kommentarer inaktiverade.