Svininfluensan, ingen fick rätt

Svininfluensan är uppe på tapeten igen. Inte för att den sprider sig och orsakar dödsfall eller kräver sjukhusvård för drabbade.
Utan just för att den inte gjorde det i någon större omfattning.
Och det är heller inte speciellt svårt att ha synpunkter och kritisera hanteringen nu så här när ett facit finns.

Att en del turer omkring det hela skall granskas är bra så misstankar om ett överdrivet larm om pandemi från WHO kan redas ut.
Däremot ser jag inga problem med de svenska myndigheternas agerande. De gjorde sin beställning av vaccinet på ett tidigt stadium när smittan såg ut att bli verkligt allvarlig.
För vi kan vända på det och se det så här. Om nu svininfluensan hade blivit en riktig farsot och inget vaccin var beställt. Hur hade det då låtit?

De som kritiserade vaccinet försöker nu låta att de hela tiden vetat om det här. Med andra ord de sa att det var onödigt med vaccinering.
Där kan vi roa oss med att se vad de egentligen påstod. Företrädarna för de som var mot vaccinet hävdade att folk skulle trilla ned döda direkt när de fick sprutan, de som inte gjorde det direkt skulle dö lite senare eller så skulle myndigheterna ta livet av dem.

Den linjen företrädes av bl.a. Jane Burgermeister som på fullt allvar menade att vaccineringen var ett sätt att reducera jordens befolkning av makthavarna. Det fanns en hel del andra med samma åsikt. Hela webbplatser byggdes upp för att propagera för det fullkomligt livsfarliga vaccinet. Ett vaccin som påstods orsaka autism. En uppgift som saknar stöd i forskningen. Vilket framgår exempelvis här.

Så motståndarna till vaccineringen var så förblindade av sina teorier att de drog till med de mest absurda argument för att övertyga andra att vaccineringen var farlig att det saknar motstycke.

Det är inte bara WHO som behöver fundera på sin roll här utan i allra högsta grad de som var motståndare till vaccinet.
De försöker nu utropa ”vad var det vi sa”. Men de sa inte så. De sa att folk skulle dö i tusentals av vaccinet i första steget sedan skulle myndigheterna låta avrätta resten.

Intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i New World Order. Bokmärk permalänken.