Måsstaden – 08 eller Stockholm

Stockholm och stockholmare är ett lite speciellt släkte. När jag bodde där själv noterade man att firmabilar som körde omkring saknade riktnummer om de hade telefonnummer utsatt på bilen. Då visste man att det skulle vara 08 framför. Längre än så åkte visst inte bilarna eller så trodde de i sin storslagenhet att det inte fanns något annat riktnr.

När det gäller politiken så är det likadant. Allt fokus i de flesta förslag är fokuserad på Stockholm eller Måsstaden som den också kan kallas för. Och just det där med Måsstaden kommer sig av att man brukar säga att stockholmare är som måsar.
Det vill säga de skriker skränar och skitar ned.

Och då framför allt när de är på besök i andra delar av landet. De märks med all önskad tydlighet i butiker när de är på andra ställen. En enda 08 kan lyckas med att spärra en hel gång på exempelvis systembolaget själv utan hjälp. De ställer kundvagnen på tvärsann så de tar upp halva gången sedan ställer de sig en liten bit ifrån den och botaniserar bland hyllorna. De flyttar sig inte när det kommer någon som skall förbi. Så man får använda milt våld för att ta sig förbi. Samma sak i livsmedelsbutiker, ja överhuvudtaget på alla ställen där de kan blockare för andra så gör en stockholmare det

Så Måsstaden är ett alldeles förträffligt namn på Stockholm.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.